Nedjelja, 04 Rujan 2022 14:21

7. Kup Slavonije i Baranje u lovačkom streljaštvu ponovno odnijeli lovci Virovitičko-podravske županije

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

BZENICA - Strelište u Bzenici specijalizirano za sve vrste natjecanja u lovačkom streljaštvu ponovno je bilo domaćinom, ovog puta 7. Kupa Slavonije i Baranje u lovnom streljaštvu. Natjecale su se najbolje ekipe pet županija, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije koja je imala jednu ekipu u konkurenciji za bodove i jednu izvan konkurencije. Ni lagana kiša koja je padala ujutro nije omela lovce u natjecanju, jer strijelci su bili zaklonjeni nadstrešnicama, a kažu da su ionako u lovu naučili i na otežane uvjete, pa i snježne.

Natjecanje je otvorio predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović koji je zaželio dobre sportske rezultate natjecateljima, ali i da prođe sve uz dobre sigurnosne uvjete na strelištu kojih se svi moraju dobro pridržavati, te istakao: - Ovo je jedinstveno natjecanje koje je započelo na inicijativu Lovačkih saveza Slavonije i Baranje, a naša želja je bila i ostvarena da to ostane tradicija. Poticaj za to natjecanje davao nam je HLS i bivši predsjednik Đuro Dečak, koje i financijski pomaže ovo natjecanje, a i sadašnje rukovodstvo Lovačkog saveza Hrvatske. Lovno streljaštvo je i olimpijska disciplina u kojemu Hrvatska ima uspjeha i treba ga širiti. Očekujem da to podrže svi oni koji se bave lovačkim streljaštvom.

Natjecalo se u trapu i parkuru na leteće mete i sa lovačkim karabinima, puškama s užlijebljenim cijevima na metu jelena. Nakon dopodnevnog natjecanja oko 13 sati smo dobili i pobjednike.

Na prvom mjestu ponovno nije bilo promjena i pobjednici su lovci strijelci Virovitičko-podravske županije, koji su već nekoliko godina uzastopno pobijedili i uz pehar i medalje odnijeli su kući i prijelazni pehar 7. Kupa Slavonije i Baranje u lovačkom streljaštvu. Drugi su bili strijelci Požeško-slavonske županije koji su također ostvarili dobre rezultate u sve tri discipline. Treće mjesto su zauzeli strijelci Brodsko-posavske županije te također dobili pehar i medalje.

U pojedinačnoj konkurenciji najbolji lovac strijelac je bio Tihomir Brlas iz Virovitičko-podravske županije sa 73 boda, drugo mjesto osvojio je Mario Pavleković iz Virovitičko podravske županije, a treće mjesto osvojio je Ivan Minarik iz Požeško-slavonske županije sa po samo 1 bod manje od prvoplasiranog.