Subota, 03 Rujan 2022 15:18

Najljepše uređen izlog ima Društvo Naša djeca grada Požege

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA - Jednu dobru akciju i hvale vrijedan projekt koji je godinama provođen u gradu Požegi je ocjenjivanje i nagrađivanje najljepšeg izloga i poslovnog prostora tvrtki te ugostiteljskih objekata za vrijeme festivala Zlatne žice Slavonije. Tu akciju nastavio je provoditi unazad sedam godina tjednik Kronika požeško-slavonska i Udruga Požeški čuvari baštine, a od ove godine pokrovitelji su Turistička zajednica Grada Požega i Grad Požega.

Tradicija stara preko dva desetljeća je ponovno vraćena, prvenstveno onima koji od uređenja svojih izloga za vrijeme požeškog Festivala nisu odustali.

Kako je i samim Požežanima stalo da njihov grad bude uređen u vrijeme festivala, oni su tu tradiciju nastavili, uređivali svoje izloge u trgovinama, tvrtkama, ugostiteljskim objektima, ustanovama, bankama, dostojno našoj tradiciji i baštini kojom bi se trebali ponositi.

Stoga je dobru praksu, određenog ocjenjivanja i vrednovanja tog truda i kreacije, nakon nekoliko godina zaborava, prije sedam godina prepoznalo uredništvo tjednika Kronika požeško-slavonska, vratilo ocjenjivanje ali i nagrađivanje svih učesnika kroz projekt „Uredimo svoju Požegu“.

Nagrade su dodijelili zamjenik gradonačelnika Grada Požege dr.sc. Borislav Miličević, direktorica Turističke zajednice Grada Požege i urednik tjednika Kronika požeško-slavonska Vladimir Protić.

Šesto mjesto za uređeni izlog i nagradu TZ Grada Požege osvojila je trgovina Mako, peto mjesto i nagradu TZ Grada Požege osvojila je trgovina Silver, dok je četvrto mjesto i nagradu TZ Grada Požege osvojila trgovina Ontario.

Treće mjesto za uređeni izlog i nagradu Izletišta Stari Brestovac osvojio je Frizerski salon Tena, drugo mjesto i nagrada Restorana i prenočišta Schon Blick pripalo je trgovini Orljava, a prvo mjesto i najljepše uređeni izlog imalo je Društvo Naša djeca grada Požege koji su osvojili 1000 kn, nagradu Grada Požege i gradonačelnika dr. sc. Željka Glavića.

Svima koji su uredili svoje izloge u vrijeme Festivala upućena je velika zahvala uz poziv da to učine i sljedeće godine u jođ većem broju.

rva.hr