Utorak, 28 Lipanj 2022 13:50

Vandalski čin skidanja zastave Republike Srbije osudio zamjenik županice Nikola Ivanović

Ocijeni sadržaj
(103 glasova)

POŽEGA -  Vandalski čin skidanja zastave Republike Srbije sa Trga sv. Trojstva na kojemu su postavljene zastave 20-tak država povodom međunarodne priredbe osudio je zamjenik županice Nikola Ivanović: - Kao zamjenik županice Požeško-slavonske županije, izabran ispred srpske nacionalne manjine, i u ime Vijeća srpske nacionalne Požeško-slavonske županije, najoštrije osuđujem neprimjereni vandalski čin uklanjanja zastave Republike Srbije sa Trga Svetog Trojstva u Požegi. Zastava Republike Srbije postavljena je, uz mnogobrojne druge zastave, u sklopu održavanja Hrvatskog festivala jednominutnog filma koji se održavao u Požegi.  
Nadamo se da ovaj vandalski čin pojedinca neće ugroziti napore srpske zajednice u Požeško- slavonskoj županiji pri razvoju svojih aktivnosti, institucionalnom razvoju i nastavka razvoja najboljih mogućih odnosa s većinskim narodom. 
Apeliramo na policiju i pravosuđe da adekvatno  postupe s ovim slučajem kako se isti i slični ne bi ponavljali. Isto tako, podupiremo razvoj najboljih mogućih odnosa između dviju država u cilju nastavka gospodarske, kulturne, sportske i svake druge suradnje - stoji u priopćenju koje potpisuje
Nikola Ivanović, zamjenik županice Požeško slavonske županije.