Nedjelja, 19 Lipanj 2022 09:45

Na 15. Pleterničkoj fišijadi natjecalo se 30-tak ekipa a najbolji ribiči iz Trenkova

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

PLETERNICA -  Tradicionalna Fišijada u Pleternici, održana je ove godine po 15. puta, nakon što je jednu godinu pauzirala zbog korone a prošle godine održana u rujnu, izvan manifestacije Lidas, kada se tradicionalno održavala u lipnju. Organizator i ove Fišijade je Udruga "Pleternički čoraci" čiji članovi su i ove godine pekli odlične šarane na rašljama za koje je uvijek pokazan poseban interes posjetitelja, i uvijek ih je premalo. Pokrovitelj Fišijade je TZ grada Pleternice i grad Pleternica.

IMG 5500Ove godine okupilo se manje ekipa na Fišijadi nego prethodnih godina. Izostali su fiš majstori iz drugih sredina i Slavonije, a kuhali su Pleterničani i članovi pleterničkih udruga. Od gostiju je bio jedan natjecatelj iz Daruvara i ribiči iz Trenkova. Sve natjecatelje na početku kuhanja pozdravila je pleternička gradonačelnica Marija Šarić i požeško-slavonska županica Antonija Jozić, te im zaželjele da skuhaju dobar fiš paprikaš.

Na kraju je pred žiri pristiglo 29 uzoraka fiš paprikaša, prilično ujednačenih u boji, gustoći i kvaliteti fiša. No žiriju se ipak najviše svidio fiš koji su skuhali članovi ribičke udruge Veličanka iz Trenkova. Bio je toliko dobar da su im dali i 1. i 2. mjesto, što je svakako priznanje za članove ove udruge koji su već osvajali nekoliko prvih mjesta na fišijadama u Požeštini. Treće mjesto pripalo je već dokazanom fiš majstoru s područja Pleternice, Branku Milkoviću. Nagrade su uručile županica Antonija Jozić, gradonačelnica Marija Šarić i direktorica Turističke zajednice Grada Pleternice Ivana Ketović Marjanović.

Pod velikim šatorom posjetitelje je zabavljao TS "Zlatna dolina", a bio je organiziran na nekoliko štandova i Sajam OPG-a i rukotvorina.