Subota, 18 Lipanj 2022 09:00

Organiziran 1. Lovno-streljački Kup Bzenica 2022. uz preventivni program "Siguran lov"

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

BZENICA - U zajedničkoj organizaciji Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije i Policijske uprave Požeško-slavonske, kroz dugogodišnji preventivni programa „Siguran lov“, održan je 1. Lovno-streljački Kup Bzenica 2022. Natjecanje u lovnom streljaštvu održano je na najboljem strelištu u Hrvatskoj u Bzenici a natjecalo se 9 ekipa lovaca i policijskih službenika. Natjecali su se u gađanju mete srnjaka s 100 metara iz lovačkih karabina. Kako je i dosta policijskih službenika u članstvu lovačkih društava bilo je zapravo i mješovitih ekipa. 

Zajedno se susreću kroz "Siguran lov" kroz koji podižu razinu sigurnosti prilikom rukovanja vatrenim oružjem i održavanja sveukupne sigurnosti u lovištima, povećanju sigurnosti i samozaštitnog ponašanja svih sudionika u lovu, senzilibiziranju lovaca o opasnostima koje prijete lovištima zagađenim minsko-eksploziovnim sredstvima te sprečavanju protuzakonitpog lova i ostalih protupravnih ponašanja iz domene lovstva. Uz dosadašnje dvije komponente koje su predviđene na našem području, edukacija za policijske službenike i edukacije za lovce, Lovački savez županije predložio je Ministarstvu unutarnjih poslova RH i uvođenje treće komponente projekta, provođenje Lovačko-streljačkog kupa na kojemu bi se natjecali policijski službenici i lovci s područja Požeško-slavonske županije.

Natjecanju je nazočio nedavno izabrani predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor, zamjenik županice Ferdinand Troha, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović, načelnik Policijske uprave požeško-slavonske Željko Grgić i zamjenik pleterničke gradonačelnice Domagoj Katić. Svi oni su pozdravili ovaj projekt i dali potporu daljem održavanju ovakvih natjecanja, te natjecateljima zaželjeli dobre rezultate.

O samom projektu "Siguran lov" i streljačkom kupu policijski službenik Gopran Marijević je istakao sve značajke i jedinstvenost ovog natjecanja u Hrvatskoj, uz želju da se tradicionalno nastavi i dalje. Potpredsjednik LS županije, Denis Milošević, upoznao je sve nazočne sa karakteristikama strelišta u Bzenici, koje je jedinstveno u Hrvatskoj, najbolje opremljeno i postavljeno za 5 različitih streljačkih natjecanja, a mogu se održavati i međunarodna natjecanja, pa čak i olimpijska natjecanja. On je i svim sudionicima natjecanja dao propozicije natjecanja.

Natjecanje u lovnom streljaštvu održano je kroz dopodnevne sate, a nakon pripetavanja jer su neki strijelci na kraju imali jednaki broj bodova, pa je održano dodatno raspucavanje, dobili smo i pobjednike. U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto je osvojila Ekipa I. Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije, drugo mjesto zauzela je Ekipa Policijske postaje Pakrac, a treće mjesto Ekipa II. Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije.

Pojedinačno najbolji strijelac je Hrvoje Korov sa čak 54 osvojena boda, drugi je Ante Vitalija i treći Željko Starčević, svi članovi Ekipe I. Lovačkog saveza županije. Najbolje ekipe i pojednici nagrađeni su peharima i medaljama, a svi zaslužni u provođenju projekta i ovog natjecanja dobili su Zahvalnice.