Utorak, 14 Lipanj 2022 10:16

Učenici Osnovne škole Julija Kempfa dobili novo sportsko igralište

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA - Učenici Osnovne škole Julija Kempfa u Požegi kraj školske godine dočekali su posebno sretni, a razlog tome je dugo iščekivana obnova sportskog igrališta. Važnost ovog igrališta istaknula je ravnateljica škole, Kornelija Sabljak, a kako bi im igralište što bolje služilo dugi niz godina, otvoreno je natjecanjem u rukometu između svih osnovnih škola s područja Požege.

Zub vremena učinio je svoje, kao i tisuće utakmica, pogodaka, razbijenih koljena i promašenih udaraca na gol. Zato je školsko igralište vapilo za novim ruhom i temeljitom obnovom. Sada izgleda sjajno i očekuje nove pogotke, promašaje, smijeh i suze – naglasili su na današnjem otvorenju.

„Nama je drago da smo došli i do ovog trenutka kada svjedočimo nečemu ovako lijepom. Radi se o kapitalnom ulaganju u Osnovnu školu Julija Kempfa, a rukometno i odbojkaško igralište je navedenim projektom obnovljeno. Riješena je oborinska odvodnja, postavljena je akrilna podloga kakva u gradu još ne postoji – na inicijativu vaše ravnateljice. Hvala svima koji su se na bilo koji način uključili u realizaciju ovog projekta, mi ćemo nastojati svake godine podizati standarde, kako u školstvu, tako u svim aktivnostima koje su vezane uz djecu – naravno sukladno našim financijskim mogućnostima. Malo po malo, uspjet ćemo u podizanju kvalitete koju ste svi vi djeco zavrijedili imati u jednoj školi u Požegi.“ – rekla je pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Andeja Menđel.

Zajedno s pročelnicom Andrejom Menđel, igralište su otvorili dvoje učenika koji su najbolji sportaši generacije – Hana Pavić i Ivan Pisker.

„Naši učenici i učitelji, a isto tako i naš domar Ruda, poznatiji kao trener odbojke – shvaćaju važnost sporta i pridaju mu veliku pozornost. Naši kineziolozi Dario Pisker, Alen Ivanović i Toni Čokrlić, te učitelji razredne nastave, zajedno s učenicima ulažu zaista veliki trud da bi probudili ljubav prema sportu. Da bi se u što više različitih sportova okušali, što rezultira velikim brojem različitih natjecanja. Možemo reći da smo škola u potpunosti posvećena sportu, jer mnogi od nas svoje slobodno vrijeme provode baveći se nekim oblikom sportskih aktivnosti. Naših učenika je ove godine preko 60 sudjelovalo na različitim državnim sportskim natjecanjima i vratili su se u našu Požegu s 8 državnih medalja. Upravo će nam ovo novo sportsko igralište dati uvjete za bolji rad i još bolje rezultate. Hvala našem osnivaču Gradu Požegi, čvrsto vjerujem da je ovo prva stepenica u obnovi sportskih terena u Osnovnoj školi Julija Kempfa“ – rekla je ravnateljica Kornelija Sabljak.

Radove sanacije uključivali su nabavu, dopremu i ugradnju betonskih rubnjaka i podne linijske rešetke s koritom, sifonom i mrežicom, akrilnu podlogu za sportske terene te montažu rukometnih alu golova. Riječ je o kvalitetnom rješenju za realizaciju sintetičkih podova koji moraju biti svestrani i dovoljno udobni za različite sportove, ali i otporni na habanje, vremenske uvjete i bez održavanja. Akrilni premazi posjeduju izvrsnu savitljivost, odnosno rastezljivost, izuzetno podnose mehanička opterećenja, te znatno poboljšavaju kvalitetu i udobnost bavljenja sportom. Vrijednost radova je 186.998,00 kuna.

Izvor: rva,hr