Petak, 03 Lipanj 2022 13:17

Održan “Koncert ispred katedrale” učenika Glazbene škole Požega

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA - U četvrtak u večernjim satima održan je Koncert ispred katedrale na kojemu su solisti i ansambli Glazbene škole Požega izveli stilski raznolik i prostoru prilagođen program kojim su proslavili završetak još jedne uspješne školske godine.

Da je godina uistinu bila uspješna, potvrdio je ravnatelj Alen Kovačević koji je nakon uvodnog govora, svima ukratko predstavio odlične rezultate koje su učenici postigli na natjecanjima ove školske godine.

„U vrlo turbulentnoj godini ostvarili smo najveće rezultate na nekoliko polja ikad. Školsku godinu zaključit ćemo s nevjerojatnih 90 organiziranih koncerata koji za nas rekordan broj, tu je i 150 predstavljanja na natjecanjima s vrlo visokim nagradama. Sretni smo što smo ostvarili takve rezultate. Zbog naše dvorane ali i nabavke koncertnoga klavira, često smo na meti vrhunskim glazbenicima klasične glazbe. Sve češći su upiti za održavanje koncerata u našoj školi, za snimanje audio materijala za pjesme izvođača. Po tome smo posebni jer imamo i predmet “Audio snimanje i obrada tona”, fakultativni za naše srednjoškolce.Imamo i druge fakultativne predmete poput glazbene informatike, kako bi bili u korak s vremenom u kojem se nalazimo. Uz to, doživjeli smo da nakon više od 40 godina i Simfonijski orkestar ponudimo našim sugrađanima. Upravo je koncertni program naša participacija u kreiranju kulturnog života Požege i Požeško-slavonske županije,” dodao je Kovačević.

Solističke nastupe imali su učenici koji su ove školske godine ostvarili značajne rezultate  na državnim i međunarodnim natjecanjima, a od ansambala predstavili su se Tamburaški ansambl, Tamburaški orkestar, Mješoviti zbor i Puhački orkestar.

Bilo je izazovno, za učenike i edukativno, realizirati koncert na otvorenome zbog snalaženja izvođača u novim uvjetima, uz uvažavanje akustičnih i prostornih specifičnosti.

Dobroj atmosferi koncerta pridonijela je brojna publika koja je pljeskom snažno podržala i ohrabrila mlade izvođače.

Izvor: Glazbena škola Požega i Radio Vallis Aurea