Nedjelja, 01 Svibanj 2022 08:27

Obilježen Nacionalni dan Hitne medicinske službe u Požegi

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POŽEGA - Diljem Hrvatske, jučer 30. travnja, obilježen je Nacionalni dan Hitne medicinske službe. Važnost i specifičnost ove iznimno odgovorne i teške djelatnosti, svojim trudom i nesebičnim zalaganjem svakodnevno pokazuje gotovo 4 tisuće djelatnika hitne službe brinući o građanima kada im je to najpotrebnije, spašavajući njihovo narušeno zdravlje ili ugroženi život.

Sabor Republike Hrvatske 2013. godine proglasio je današnji dan Nacionalnim danom Hitne medicinske službe, a Republika Hrvatska time se pridružila nizu svjetskih zemalja koje nastoje senzibilizirati javnost o djelatnosti koja pruža svakodnevnu skrb građanima.

Zavod za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije predsdtavio je ravnatelj Fabijan Barišić. U našem županijskom Zavodu zaposleno je ukupno 64 djelatnika od kojih je samo četvero upravni i administrativni dio, dok su ostali zaposlenici medicinski kadar hitnr službe. Trenutno u Požegi radi 5 timova T1, 5 timova T2, u Pakracu 5 timova T1, te u Pleternici 5 timova T2. Zavod trenutno radi u malo skučenim prostorima u Požegi u sklopu Doma zdravlja, a uskoro očekuju novi Zavod za hitnu medicinu koji se gradi odmah uz Opću županijsku bolnicu Požega.

Povodom Nacionalnog dana Hitne medicinske službe, 30. travnja, svim djelatnicima Hitne medicinske službe upućujemo iskrene čestitke 

Vaša nesebična predanost, humanost, stručnost i profesionalnost u radu dokazana je nebrojeno puta te vam ovim putem iskazujemo izraze poštovanja i zahvalnosti na osjećaju sigurnosti koji nam pružate. Uz želje za puno uspjeha u budućem radu, još jednom upućujemo iskrene čestitke i izražavamo zahvalnost na trudu i požrtvovnosti kojom spašavate ljudske živote.