Ponedjeljak, 14 Ožujak 2022 09:01

U organizaciji HPD Gojzerica Požega održan je 5. obiteljski izlet povodom Dana grada Požege

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - U nedjelju od 9:00 sati ujutro do kasnih popodnevnih sati održan je 5. obiteljski izlet - povodom Dana Grada Požege - Grgureva, u organizaciji HPD Gojzerica Požega.

Planinarsku manifestaciju pohodilo je 500-tinjak planinara iz cijele Hrvatske.

Osim domaćina bili su tu planinari iz Bjelovara, Virovitice, Daruvara, Županje, Vinkovaca, Osijeka, Belišća, Feričanaca, Slavonskog Broda.

Manifestacija je organizirana na dvije staze: Obiteljska staza - koju su pohodile obitelji s djecom i Planinarska staza - koju su pohodili iskusni planinari. Staze su vodile po Požeškoj gori i s obzirom na lijep i sunčan dan izletnicima su pružile veliki užitak. Pogled je bio prekrasan, a sunce je konačno zagrijalo najavljujući proljeće.

Nakon završetka Obiteljske staze na parkiralištu iza gradske kuće organizirane su ''Igre za djecu'', za koje se prijavilo mnoštvo djece i volontera koji su vodili brigu o njima. Za dobre rezultate tijekom igara djeca su nagrađena finim čokoladicama i priznanjima.

Po povratku ekipe s Planinarske staze nastavilo se veselje uz hranu, piće i prigodni glazbeni program sve do razlaska. Organizatori za iduću godinu očekuju veći posjet i još bolju organizaciju. Iduće godine organizacija izleta pada točno na Grgurevo u nedjelju 12. ožujka, tako da će biti posebno veselo.