Nedjelja, 06 Veljača 2022 12:14

Općini Velika odobren projekt Unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

VELIKA - Općini Velika u Zagrebu je odobren ugovor za projekt “Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja”. U okviru navedenog projekta Općina Velika je prijavila projekt “I poslije podne u vrtiću! – faza 2”, a ispred Općine Velika Ugovor je potpisao i preuzeo pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Valentin Raguž. Ugovore su uručili Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, te Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

Ovim projektom osiguran je popodnevni rad Dječjeg vrtića u Velikoj, a predviđeno je i zapošljavanje 4 nove osobe, pedagoga/pedagogice, spremačice/spremač, kuhara/kuharice, te odgojitelja/odgojiteljice. Osim navedenog zapošljavanja osigurana je i nabavka opreme, te održavanje radionice u okviru programa informatičke pismenosti.
Vrijednost projekta “I poslije podne u vrtiću! – faza 2” je 540 tisuća kuna, a financiran je u 100% iznosu iz europskih sredstava.