Utorak, 18 Siječanj 2022 19:01

Opća županijska bolnica Požega ograničava posjete bolesnicima zbog epidemiološke situacije

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA - Opća županijska bolnica Požega svojom donesenom Odlukom, od 18. siječnja ograničava posjete bolesnicima zbog pogoršanja epidemiološke situacije. Tekst Odluke u nastavku:

   Uslijed pogoršanja epidemiološke situacije, a u svrhu osiguranja kontinuiranog pružanja zdravstvene zaštite na bolničkim odjelima i povećanja sigurnosti za hospitalizirane pacijente, ograničavaju se bolničke posjete te se uvjeti i način provedbe posjeta i nazočnosti partnera na porodu utvrđuju ovom Odlukom.

   Posjete su moguće za najviše jednog člana uže obitelji ili skrbnika, dnevno do 15 minuta, uz predočenje COVID potvrde i uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, uz iznimku utvrđenu pod t. III. ove Odluke.

Posjete u Odjelu za anesteziju s centralnom jedinicom intenzivnog liječenja i Odjelu za porodništvo s rađaonicom su moguće za najviše jednog člana uže obitelji ili skrbnika, dnevno do 15 minuta, uz predočenje isključivo negativnog PCR testa ne starijeg od 24 h i pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Nazočnost partnera pri porodu moguća je samo uz predočenje isključivo negativnog PCR testa koji nije stariji od 24 h i uz pridržavanje epidemioloških mjera.Odluku potpisuje ravnatelj OŽB POžega dr. sc. Ivan Vukoja.