Srijeda, 12 Siječanj 2022 14:09

Kroz projekt educirano i zaposleno 50 žena koje brinu za 396 korisnika

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE! – FAZA II - 

VELIKA - Udruga Veličanka je 21. srpnja 2020. godine potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu ESF Operativnog programa „ Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ za provođenje projekta Zajedno možemo više!- Faza II s upravljačkim tijelom Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Završna konferencija održana je u Društvenom vatrogasnom domu Velika uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Partneri u projektu su Općina Velika, Općina Kaptol, Općina Čaglin, Općina Jakšić, Općina Brestovac, Centar za socijalnu skrb Požega i Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega.

Projekt se provodi u razdoblju od 21.07.2020. do 21.01.2022. godine na području općine Velika, općine Kaptol, općine Jakšić, općine Brestovac i općine Čaglin.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 4.565.660,00 kn od čega je 15 % sredstava osigurano iz Državnog proračuna, a 85 % iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta bio je pridonijeti smanjivanju broja i jačanju kapaciteta-znanja, vještina i konkurentnosti nezaposlenih, teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja na području Požeško slavonske županije kroz osposobljavanje i integraciju na tržištu rada. Ciljnu skupinu projekta čine 50 nezaposlenih žena te minimalno 300 krajnjih korisnika koji će biti uključeni u projektne aktivnosti.

U sklopu projekta 47 odabranih žena završilo je edukaciju u Pučkom otvorenom učilištu Obris , od toga njih 19 završilo je Edukaciju za poslove Cvjećara-aranžera, 18 za Uzgajivača i prerađivača ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja te 10 osoba za Uzgajivače povrća.

- Iznimno smo ponosni što su naše zaposlenice kroz 12 mjeseci svoga rada, usprkos pandemiji korona virusa nesebično brinule za 396 korisnika s područja Općina Velika, Kaptol, Jakšić, Brestovac i Čaglin te vam ovim putem drage žene od srca HVALA – istaknula je voditeljica projekta Magdalena Brižić Sertić.

U sklopu projekta također su nabavljeni trimeri za košnju trave i uređenje okućnica krajnjih korisnika te su sve zaposlene žene dobile jakne s obilježjima projekta i Europskog socijalnog fonda.

Tim udruge Veličanka zajedno s predsjednikom i donedavnim voditeljem projekta Zajedno možemo više! Faza II, gospodinom Stankom Ragužem dobio je priliku za rast i razvoj izvaninstitucionalnih oblika socijalne skrbi za starije osobe.

Konferenciji su nazočili Martina Keler ispred Zavoda za zapošljavanje Požega, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Vjekoslav Potočanac i zamjenik županice Ferdinand Troha.

11