Srijeda, 15 Prosinac 2021 13:19

Auto klub Požega obilježio 75. godišnjicu postojanja nagrađujući zaslužne pojedince i udruge za doprinos

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

POŽEGA - Svečanom sjednicom Skupštine Auto klub Požega je proslavio i obilježio 75. godišnjicu postojanja i rada na razvoju društva. Osnovan je 1946. godine pod imenom Auto moto društvo Slavko Rončević u Požegi, a od 1955. godine u sklopu društva počinje raditi auto škola. Od 1959. godine organiziraju Tehničke preglede vozila i poslove oko registracije vozila. Trenutno su Auto klub Požega, udruženje građana u statusu lokalnog društva.

Kratko izvješće o radu podnio je sadašnji predsjednik Zvonko Šimunović, posebno se osvrćući na ponovnu normalizaciju rada, ponovno povezivanje s krovnom institucijom Hrvatskim autoklubom, jer je nizom nespretnih odluka bivše uprave društva AK Požega prestao biti dio te asocijacije. U posljednjih godinu dana nova uprava društva je ponovno uspostavila veze i članstvo u HAK-u, ponovno počela vračati članstvo i uspostavila rad, posebno na pružanju usluga vozačima, od zamijene guma, pružanja pomoći na cesti i prijevoz vozila u kvaru ili unesrećenih vozila. Radionica u kojoj pružaju uslugu auto servisa i zamjene guma nalazi se u Brestovcu. Za sada Auto klub Požega posluje kao udruga građana jer nema veći broj članova, za koje se nadaju dobiti u slijedećim godinama.

Uz ovaj veliki jubilej u radu društva predsjednik Zvonko Šimunović je uručio Zahvalnice zaslužnim institucijama, tvrtkama i pojedincima za članstvo preko 40 godina u Auto klubu, a dobili su: Ivan Ceranić, Vlado Mršić, Ivan Pus, Milan Terzić, Stjepan Miličević i posthumno Mijat Miloš.

Priznanja za pomoć u razvoju i radu Auto kluba Požega dobili su: Gorana Bolanča, rukovoditeljica Sektora članstva, Damir Sabljak, rukovoditelj Sektora tehničke pomoći, Ivo Bilić, zamjenik predsjednika HAK-a, Policijska uprava Požeško-slavonske županije, Policijska postaja Požega, Herz dd, Zdravko Ronko, Marijan Cesarik, Zdenko Štajb, Antonio Soldić i Vladimir Hut.