Srijeda, 08 Prosinac 2021 14:45

Završna konferencija projekta "Zaželi posao, pruži pomoć" Udruge "Ruka podrške"

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

VELIKA - Udruga "Ruka podrške" iz Velike provela je i dovela do kraja projekt "Zaželi posao, pruži pomoć" pa je u Društveno-vatrogasnom domu u Velikoj održala i završnu konferenciju projekta. Projekt je financiran iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u iznosu od 4.566.455,00 kuna u 100% iznosu. Projekt je trajao 18 mjeseci a kroz projekt zajedno s logopartnerima: općinama Velika, Kaptol, Čaglin, Jakšić, Brestovac, Centrom za socijalnu skrb Požega, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Požega i Udrugom Veličanka zaposleno je 50 nezaposlenih žena niže razine obrazovanja iz tih područja. One su kao gerontodomaćice pružale usluge podrške i pomoći za veći broj, oko 300 starijih osoba koje žive u nepovoljnom položaju u tih pet općina. Time je postignuto smanjenje nezaposlenosti i poboljšanje kvalitete života korisnika kroz prevenciju institucionalizacije, socijalne uključenosti i smanjenje rizika stanovništva.

Završnoj konferenciji nazočili su zamjenik županice Ferdinand Troha, načelnik općine Velika Robert Hofman, pročelnik općine Kaptol Josip Soudek, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Vjekoslav Potočanac, ravnateljicu HZZZ Požega Jasminka Antunović, direktor TZ Zlatni Papuk Tomislav Galić, ravnateljica Učilišta Obris Jadranka Krmpotić, predstavnici Udruge Veličanka i suradnici na provedbi projekta. Oni su pohvalili uspješnu provedbu projekta i zaželjeli uskoro nastavak projekta, jer to svakako traže onih 300-njak korisnika na terenu, ali i 50 žena gerontodomaćica koje su se kroz provedbu projekta zaposlile i na taj način poboljšale svoju egzistenciju i životni standard.

IMG 2029Sve njih pozdravila je predsjednica Udruge Ana Blažević a posebno svoje drage zaposlenice koje su brižno i predano radile svoj posao sa posebnom pažnjom posljednjih godinu dana: -  Obzirom da je svrha osnivanja naše udruge pomoć i podrška svim dobnim skupinama kroz promicanje i razvoj socijalnih usluga, početkom prošle godine smo prijaviti projektni prijedlog na Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II.“ Na našu veliku radost isti nam je odobren te smo 18.6.2020.godine potpisali ugovor i započeli sa provedbom.

Projekt Zaželi posao, pruži pomoć dizajniran je s ciljem olakšavanja pristupa tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina.  Ciljna skupina projekta je 50 nezaposlenih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a, s naglaskom na teško zapošljive skupine u 5 općina u Požeško-slavonskoj županiji.

Prije samog zaposlenja, od njih 50, 47 je educirano za obavljanje poslova gerontodomaćice kako bi što bolje obavljale svoj posao na terenu. Nakon završetka edukacije započele su sa radom u prosincu 2020. godine, a završile 30.11.2021. godine.

Kroz projekt je također nabavljena oprema za njihov rad te osnovne kućanske i higijenske potrepštine za pružanje usluga za preko 300 krajnjih korisnika sa područja općina Brestovac, Čaglin, Jakšić, Kaptol i Velika.

Projekt Zaželi posao, pruži pomoć bio je prvi projekt Udruge Ruka podrške financiran sredstvima europske unije na što sam posebno ponosna, te se nadam njegovom nastavku i u idućoj godini jer njegova provedba ima višestruku korist. Prvo zbog vas drage žene što će vam biti omogućen nastavak vašeg rada, a dakako i zbog krajnjih korisnika kojima ste svojim radom olakšavale i uljepšavale svakodnevni život posljednjih godinu dana.

Još jednom vam se zahvaljujem na tome kao i svim partnerima na svakoj vrsti suradnje kojoj se nadam i u budućnosti. Hvala svima.

Nakon završnog fotografiranja za uspomenu i želju do skorog zajedničkog rada u istom sastavu uslijedio je svečani ručak kao završetak cijelog projekta mi zajedničko druženje.

partneri

eu logo