Srijeda, 20 Listopad 2021 10:27

Preventivne aktivnosti policije u sklopu akcije "Poštujte naše znakove"

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Učenicima su podijeljeni promidžbeni materijali te reflektirajuće kišne kabanice i prsluci koji su osigurani iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa  -

U utorak 19. listopada 2021. u prostorijama Katoličke osnovne škole u Požegi, policijski službenici PP Požega su u sklopu preventivne akcije „Poštujte naše znakove“ održali  edukativno predavanje učenicima prvih razreda navedene škole.
Početkom nove školske godine u prometu se pojavljuje veliki broj najmlađih sudionika kojima je u stjecanju prvih iskustava u samostalnom sudjelovanju u prometu potrebno pružiti pomoć i ukazati na sve opasnosti na koje mogu naići na putu od kuće do škole.
U sklopu predavanja policijski službenici su učenicima pojasnili  kako se sigurno ponašati u prometu te ih upoznali s važnijim prometnim pravilima s naglaskom na promet pješaka i kretanje kolnikom te važnijim prometnim znakovima koji se odnose na sigurno kretanje u prometu.
Također im je objašnjeno zašto je bitno poštivati prometna pravila, kako se sigurno kretati nogostupom i kolnikom, kao i što znače pojedini položaji policijskog službenika kod tjelesnog reguliranja prometa.

Na samom kraju im je predstavljena i uloga kvartovskog policajca – kontakt policajca koji brine o njihovoj sigurnosti.