Nedjelja, 19 Rujan 2021 08:56

Lovačko društvo "Jelen" iz Lipika obilježilo 90. godišnjicu osnutka i rada

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

LIPIK - Hrvatsko lovačko društvo "Jelen" iz Lipika obilježilo je 90. obljetnicu osnutka i rada društva.

Proslava ove velike obljetnice započela je mimohodom lovačkog zdruga uz pratnju puhačke glazbe lipičkim ulicama te potom, svečanim postrojavanjem i podjelom lovačkih odličja HLS-a zaslužnim članovima društva.

cbf5cf660f52344fc1e7194eed0b13f3 XL

Društvo je osnovano davne 1931. godine na području tadašnje općine Čaglić, a osnovalo ga je dvadesetak lovaca. Danas broji osamdesetak članova koji djeluju kroz tri lovne jedinice - Brezine, Donji Čaglić i Lipik.

Predsjednik HLD "Jelen" Lipik Aleksandar Terer na samome početku pozdravio je sve prisutne, među kojima su bili predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak i predsjednik Županijskog lovačkog saveza Branko Bertelović, saborska zastupnica i pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević, požeško-slavonska županica Antonija Jozić, lipički gradonačelnik i predsjednik Županijske skupštine Vinko Kasana te brojni drugi uzvanici.

Lipički gradonačelnik Vinko Kasana obraćajući se svečanom skupu uputio je iskrene čestitke članovima HLD „Jelen“ zahvalivši im na njihovom cjelokupnom doprinosu i trudu, a čestitke lovcima uputio je i Đuro Dečak, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza.

Prisutne je pozdravila i županica Antonija Jozić čestitavši lovcima na svemu što rade od osnutka do danas, na očuvanju lovišta i šuma, ali i na području brojnih drugih stvari koje se tiču društvenog i turističkog aspekta. Lovcima je i nadalje poželjela punu podršku iskazavši potporu Požeško-slavonske županije i u budućnosti.

Nakon pozdravnih govora uslijedila je dodjela priznanja članovima društva.