Nedjelja, 18 Travanj 2021 09:37

Edukacija za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POŽEGA - Ovog tjedna kroz dva dana u zgradi HGK u Požegi održana je "Edukacija za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi". Edukacija je održana u organizaciji Hrvatske gorske službe spašavanja i Hrvatske gospodarske komore. Na edukaciji je sudjelovalo dvadesetak polaznika različitog interesa, od biciklističkih vodiča, alpinista, planinarskih vodiča, organizatora sportskih događaja, turističkih agencija, OPG-a i sl.

hgk hgss - HPD Gojzerica Požega sudjelovala je na spomenutoj edukaciji putem svoje predstavnice Martine Keller, koja je inače licencirani vodič u društvu te se privatno bavi turizmom. Za planinarska društva vrlo je važno imati ovakve kadrove, kako bi mogli širiti postojeće i razvijati nove aktivnosti. Imali su priliku od HGSS-ovih certificiranih instruktora naučiti više o meteorologiji, sigurnom vođenju skupine na izlete i ture, orijentaciji i kartografiji, prvoj pomoći i potencijalnim opasnostima u prirodi. Polaznici su nakon položenog ispita dobili uvjerenja o pohađanju programa osposobljavanja za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi - istakao je predsjednik Gojzerice Višeslav Turković.

 Velik interes za ovu edukaciju daje nadu da će i naše lokalne prirodne ljepote biti vrednovane i razvijane poput drugih popularnih turističkih destinacija. Iz HPD Gojzerica Požega poručuju: ''Nastavljamo s edukacijom i školovanjem  planinara, jer ljudi su najveće bogatstvo i jedina vrijednost. Od osnivanja društva 2017. godine do danas u školovanje kadrova uložili smo oko 60% uprihođenih sredstava, te oko 20% u kupovinu planinarske opreme. Svoja relativno mala sredstva ulažemo najbolje što možemo i znamo, te novac ne rasipamo bez veze''.