Četvrtak, 15 Travanj 2021 11:38

Projekt “Zaželi – za bolje sutra” provodi se na području grada Kutjeva

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

KUTJEVO - U Gradskoj vijećnici Grada Kutjeva predstavljen je javnosti projekt ˝Zaželi – za bolje sutra˝, održano u skladu s epidemiološkim mjerama. Na predstavljanju su sudjelovali gradonačelnik Josip Budimir, voditeljica projekta Suzana Hora i savjetnica za gospodarstvo, javnu nabavu i projekte Ana Galić.

Prisutnima se obratio gradonačelnik Josip Budimir:  - Drago mi je što se možemo pohvaliti da su ovaj mandat obilježili brojni projekti. Između ostalih, tu je i hvalevrijedan projekt “Zaželi – za bolje sutra” koji je rezultirao višestranim zadovoljstvom. Od početka podržavam ideju provođenja ovog projekta na području Grada Kutjeva i raduje me dosadašnji ishod. Nadam se da će se “Zaželi – za bolje sutra” nastaviti provoditi i ovim putem pohvaljujem sve zaslužne za uspjeh.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda ukupne vrijednosti 1,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava i traje 18 mjeseci.gradonačelnik u projektu

Partneri su Centar za socijalnu skrb Požega i Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega. Cilj je osnažiti i unaprijediti radni potencijal 20 teže zapošljivih žena, pripadnica ranjivih skupina, zapošljavanjem u lokalnoj zajednici. Time će se smanjiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizik od siromaštva, a ujedno povećati razina kvalitete života te socijalna uključenost krajnjih korisnika kroz pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka, u održavanju čistoće stambenog prostora, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, u posredovanju i ostvarivanju raznih prava, pružanje podrške kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

Planirano je uključivanje minimalno 120 krajnjih korisnika, a “Zaželi za bolje sutra” ima trenutno 154 korisnika. Projektom su osigurana sredstva za nabavu higijenskih potrepština za krajnje korisnike te je dosad podijeljeno više od 860 paketa koji su od velikog značaja za iste.