Srijeda, 13 Ožujak 2013 02:48

Kreću s velikom adaptacijom doma

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

108. REDOVNA IZBORNA SKUPŠTINA DVD BRESTOVAC  -

 

IMG 3919BRESTOVAC – Vatrogasci Brestovca održali su svoju 108. redovitu skupštinu, koja je bila i izborna, na kojoj su izabrali novo rukovodstvo za slijedeće četiri godine. Ovo društvo će kao predsjednik voditi Drago Tus Sedla, dopredsjednik mu je Vinko Pustajić, tajnik Kruno Sajfert, a zapovjednik operativaca Alen Ugrin. Društvo broji 48 članova, od kojih je 24 operativna koji mogu izaći na požare, što je ocijenjeno kao problem u budućnosti i mora se poraditi na privlačenju novih mlađih članova. U društvu djeluje i 27-ro djece i mladeži koje također pokazuje tendenciju smanjenja, što također treba povećati.

IMG 3920Za slijedeću godinu društvo je donijelo vrlo ambiciozni plan koji predviđa gotovo 470 tisuća kuna, koji najvećim dijelom puni proračun općine Brestovac. DVD planira veliku rekonstrukciju svoga doma, što će biti uz opremanje najveća stavka plana. Rekonstrukciju i uređenje planiraju kroz tri godine u etapama, kako bi sve bilo gotovo za proslavu 110. godišnjice. Kako je prošle godine društvo izašlo na čak 69 intervencija, od kojih su imali i 22 požara otvorenog prostora i 11 tehničkih intervencija, te pet intervencija na prometnicama planira se i nabavka jednog navalnog vozila. Po izjavi predsjednika Vatrogasne zajednice županije Željka Petrovića ima izgleda da se iz donacije Tirola jedno vozilo odvoji za DVD Brestovac, što bi znatno smanjilo ulaganja samog društva.

60 godina vatrogasac

IMG 3922DVD je posebnim priznanjem nagradio Josipa Tus Sedlara za njegovih 60 godina rada u vatrogasnom društvu, što je zaista vrijedan i rijedak raritet, da je netko gotovo cijeli životni vijek ostao vjeran vatrogastvu i društvu.

Nagrađeni su i Zlatan Krmpotić, Milan Brus i Marko Mitrović za 40 godina rada u vatrogastvu, te Boris Ožanić za 30 godina rada. Srebrnu plamenicu dobio je Karlo Maslać, a srebrne medalje Dejan Gomerčić i Marko Markanjević. Brončane medalje primili su Mihovil Dijaković i Borislav Sajfert.