Petak, 19 Ožujak 2021 12:46

Ministar Josip Aladrović posjetio Dom Ljeskovica i najavio infrastrukturna ulaganja i proširenje kapaciteta

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

NOVA LJESKOVICA -  Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović  posjetio je Dom za starije osobe Ljeskovica u Novoj Ljeskovici u općini Čaglin. Kao domaćini dočekali su ga, ravnateljica doma Rada Matoš i načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač, koji su ministru izrazili dobrodošlicu na ovoj prvoj posjeti kao ministra a ujedno im čestitali njegov imendan na blagdan sv. Josipa.

Ministar Aladrović izrazio je zadovoljstvo viđenim jer je do sada imamo samo podatke o domu iz izvješća ravnateljice, a najavio je odmah i nove infrastrukturna ulaganja u poboljšanje kvalitete boravka i života u domu, ali i ulaganja u proširenje kapaciteta i usluga doma. - To je zaista kvalitetna ustanova i dobra je suradnja s ravnateljicom doma od strane ministarstva. Ustanova brine za oko 300 korisnika i ima stotinjak zaposlenih djelatnika. Sigurno utječe i na ovaj kraj, općinu Čaglin i Požeško-slavonsku županiju. Ovdje se nalaze korisnici iz tri županije, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Požeško-slavonske županije. Stanje je za sada pozitivno, a danas ćemo vidjeti koje su to potrebe doma u infrastrukturnom smislu, kadrovskom smislu i o tome ćemo razgovarati danas. Planiramo buduće projekte, dogradnje novih kapaciteta, osnaživanja dosadašnjih kapaciteta. Poboljšanja očekujemo u kvaliteti smještaja i kadrovskom smislu. Kao ministarstvo potrudit ćemo da se osiguraju financijski i ostali resursi da se to dogodi.

IMG 6406

Zadovoljna da se ministar već u prvom posjetu nakon odgoda zbog korona krize pojavio u Domu za odrasle osobe Ljeskovica, ravnateljica Rada Matoš se veseli i novim ulaganjima u ustanovu. - Ovo što smo čuli raduje nas i sva ulaganja koja nas očekuju.  S područja Požeško-slavonske županije imamo 135 korisnika, a ostali su iz dvije susjedne županije ali i s područja cijele Hrvatske.  Mi smo kao ustanova najstariji u Hrvatskoj i datiramo od 1935. godine. To govori da su potrebna ulaganja u infrastrukturu kako bismo povećali kvalitetu života korisnika i radnu atmosferu za sve zaposlenike.

Dom Ljeskovica je najveći poslodavac na području općine Čaglin i njegovim proširenjem kapaciteta i novim kadrovskim zapošljavanjem svakako je zadovoljan i načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač. - Općina Čaglin stoji na raspolaganju za bilo kakve projekte i ulaganja, kako u financijskom smislu a tako i u drugim resursima i pomoći. Nama je u interesu da se ova ustanova širi, da povećava smještajne kapacitete. Zahvaljujem ministru na pomoći u na drugim poljima i mislim da naša suradnja dobiva još jednu novu dimenziju.