Ponedjeljak, 15 Ožujak 2021 08:42

HPD Gojzerica organizirao dva planinarska pohoda uz Dan grada Požega

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA - Poštujući sve mjere i propise vezane za pandemiju, planinari HPD Gojzerica Požega obilježili su Dan grada Požege na sebi svojstven način (unutar društva i prijatelja). Organizirali su dvije staze po 25 planinara (Obiteljska I Planinarska) i tako poveli u obližnje gorje točno 50 planinara. Nije ovo bilo ni blizu prošlogodišnjem broju posjetitelja, kada je Požeška gora bila preplavljena sa 550 planinara iz cijele Republike Hrvatske.

DSC00245

 - Dokazali smo da je Obiteljski izlet preživio unatoč svim nedaćama i trenutnoj situaciji, obilježavajući na ovaj način 4. Obiteljski izlet povodom Dana grada Požege - dodao je predsjednik društva i glavni organizator ovog tradicionalnog izleta Višeslav Turković. Planinarsku stazu pohodili su uglavnom planinari iz društva, dok je ona druga koju su vodili Ivica Šnajder i Ana  Kesić bila namijenjena prijateljima planinarima iz HPD Bršljan-Jankovac Osijek i drugim gostima. Izlet je protekao u dobrom raspoloženju na obje staze i svi su se sretno vratili kućama prije najavljene kiše.

U ''Gojzerici'' sljedeće godine očekuju puno bolju situaciju i veći broj posjetitelja. Živi i sretni bili, pa se vidjeli do godine!