Banner 750x94 pozega banner

antonija i doktor

Banner 750x94 nacelnici banner

banner nacelnici

Banner 750x94 hss

HSS

Banner 750x94 andrija stampar

web banner

Breadcrumbs

Srijeda, 10 Ožujak 2021 17:28

Predstavljeno novo rukovodstvo HPD "Sokolovac" Požega i njihov program rada

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

POŽEGA -  Nakon nedavno održane Izborne skupštine HPD "Sokolovac" dobio je novo rukovodstvo društva, o čemu je javnost upoznalo na tiskovnoj konferenciji na kojoj je iznesen i Plan rada za ovu godinu, te plan pohoda, izleta i radnih aktivnosti. Skupština je zbog epidemioloških preporuka održana elektroničkim putem. HPD Sokolovac ima preko 140 članova.

Rezultate izbora iznio je novo izabrani predsjednik Bruno Horvat, a dopredsjednici su Damir Matoković i Silvija Čajka, tajnica je Anamarija Marković. Izabrani su i ostali organi upravljanja i voditelji sekcija i planinarske škole: u Upravni odbor još su ušli Ivan Šljerić, Lidija Šljerić, Mario Tauš, Hrvoje Mikolčević, Bruno Horvat, Zdenko Miletić, Mijo Mitrić, Dragan Davidović, Damir Devčić, Željko Emić, Goran Hruška, Slavko Lončarević i Ratimir Čajka. Društvo ima i sekciju u Zakorenju koji vodi Matej Lončarević, i Ruševu koju vodi Željko Emić. Sekciju vodiča vodi Ivana Šljerić, sekciju markacista Slavko Lončarević, Malu planinarsku školu Silvija Čajka a kroničar društva je Goran Hruška.

Plan rada za 2021.  godinu iznio je dopredsjednik Matoković,, koji je najavio 40-tak izleta uglavmnom u Hrvatskoj, najviše po slavonskom gorju, Papuk, Psunj, Krndija, Požeška Gora, a planiraju Medvednicu, Biokovo i Učku. Ako budu dozvoljavali epidemiološki uvjeti plan je ići i u pohode susjedne Bodne i Hercegovine. Plan je i jedan veliki pohod na Durmitor u Crnoj Gori uz uvjet poboljšanja epidemioloških uvjeta jer se putuje preko više granica. Obitelj Čajka u planu ima pohod u Afriku i osvajanje vrha Kilimandžara na koji je HPD Sokolovac pohodio prije 22 godine.

O radu Male planinarske škole govorila je Silvija Čajka, koja ističe da se na taj način planinarstvo popularizira među mladima i djecom. Izleti koje organizira škola su odlično prihvaćeni, djeci se to dopada i dobivaju nove vrijedne i educirane članove. Školu je prošle godine završilo 36 mladih, a u planu je ponovo škola slijedeće godine. Smatra da je projekt u potpunosti uspio a društvo se pomladilo s većim brojem članova.