Ponedjeljak, 08 Ožujak 2021 12:37

Nakon 12 godina uređenja i gradnje požeška Gradska knjižnica svečano se otvara 15. ožujka

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POŽEGA - Gradska knjižnica i čitaonica u Požegi ovih dana završava zadnje pripreme i preseljenje knjižne građe s zamjenske lokacije. Nakon gotovo 12 godina rada na uređenju, adaptaciji i dogradnji svečano će otvoriti svoja vrata korisnicima i građanima 15 ožujka. Neće biti neke velike svečanosti, jer to još uvijek ne dopuštaju epidemiološke mjere, nego će od 8 ujutro u ponedjeljak dočekati svoje korisnike u novim prostorima. Od 01. travnja po ljetnoj shemi knjižnica će raditi od 8 do 21 sat, a u zimskom periodu od 8 do 20 sati.

O svim novinama i što donosi nova Gradska knjižnica i čitaonica predstavnike medija upoznala je ravnateljica Aleksandra Šutalo. Koji je novi koncept moderne knjižnice koju traži 21. stoljeće, koji se novi programi uvode u knjižnicu, koje će se usluge sve moći dobiti u knjižnici te koje su sve promjene dovele do novog koncepta nove knjižnice.

Sve to se događa u godini kada požeška knjižnica obilježava 175 godina neprekidne knjižnične djelatnosti, u proglašenoj godini čitanja.

Konačno otvaranje, mada je knjižnica cijelo vrijeme u zadnje dvije godine radila i na zamjenskoj lokaciji, donijet će puno novina, radionica, književnih susreta, prezentacija, igraonica, obilježavanja vrijednih datuma, čestitao je i požeški gradonačelnik Darko Puljašić.