Četvrtak, 28 Veljača 2013 09:58

U teškim vremenima pokazali da imaju veliko srce

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

DARIVALI DJECU BEZ RODITELJA IZ DOMA U HRVATSKOM LESKOVCU -

PLETERNICA - Već petnaest godina pleternička župa sv. Nikole pomaže štićenicima dječjeg doma "Sv. Josipa" u Hrvatskom Leskovcu kojega vode časne sestre karmelićanke pa je tako i prošlog tjedna u dom otpremljen pun kombi različitih prehrambenih proizvoda. Darovali su ih vjernici tijekom devetnice sv. Valentinu.

 

- Željeli smo tijekom devetnice ne samo dolaziti na svete mise i moliti se nego i konkretno pokazati našu ljubav prema potrebitima. U vrijeme koje nije nikome lako pleternički vjernici su dokazali da imaju veliko srce i da su sve što imaju spremni podijeliti s onima koji imaju manje od njih. Preko 400 ljudi koji su dolazili u crkvu tijekom devetnice donijeli su sa sobom bar nešto od kuće za djecu iz domu – rekao je župnik Antun Ćorković.

 

U domu u Hrvatskom Leskovcu nalazi se tridesetak mališana, uglavnom školskog uzrasta, koji nemaju roditelje. Pleternički vjernici poslali su im suhomesnate proizvode, krumpir, mast, jaja i kolače koje su im odvezli župnik Ćorković i pleternički poduzetnik Milan Varešak. Ubrzo nakon što su pokloni otpremljeni u Hrvatski Leskovac iz doma je u pleternički župni ured stigla zahvala.

 

Inače, vjernici pleterničke župe će i tijekom cijele korizme nastaviti prikupljati prehrambene proizvode koji će uoči Uskrsa biti podijeljeni obiteljima slabijeg imovnog stanja. Predviđa se kako će poklon pakete dobiti 40-ak obitelji.      (vm)