Srijeda, 27 Veljača 2013 09:55

Nagradili najvjernije članove

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

RADIOAMATERSKI KLUB „VALLIS AUREA“ POŽEGA  -

 

POŽEGA - Protekla godina za Radioamaterski klub „Vallis Aurea“ bila je u znaku povećane aktivnosti radiokluba kako u natjecanjima, tako i radnim akcijama uređivanja radnog prostora, nabavke radioamaterske i informatičke opreme te brojnih akcijama na contest lokaciji Laze.

- Sustav za automatsku uspostavu veza u kriznim situacijama ALE i dalje redovito nadziremo te povremeno vršimo na njemu obuku i treninge sa našim ovlaštenim operatorima tako da već drugu godinu možemo biti zadovoljni s tim sustavom.

Picture 014Također APRS čvor na lokaciji Laze koji nam omogućava praćenje i prikaz lokacije pokretnih i fiksnih radio postaja u stvarnom vremenu radi besprijekorno a ove godine planiramo i poboljšati čujnost istog na zadovoljstvo članova kluba, šire zajednice radioamatera koja obuhvaća sve susjedne zemlje i dio srednje Europe. Echolink, koji je svjetski radioamaterski sustav povezivanja repetitora pomoću Interneta uz redovito održavanje naših članova odlično radi već niz godina i uspostavljaju se veze iz cijelog svijeta (Kanada, Amerika, Indonezija ....) Tijekom 2012. godine pristupili smo modernizaciji informatičke opreme – istakao je od zaista mnogo aktivnosti Darko Ronko, predsjednik kluba na redovnoj Godišnjoj skupštini.

- Kako nam je unazad niz godina uglavnom jedino financiranje bila potpora grada Požege i razumijevanje gradonačelnika Zdravka Ronka kojem se također zahvaljujem na potpori i razumijevanju te članarina članova kluba, bili smo prisiljeni podići visinu članarine na 100 kuna godišnje i tako omogućiti daljnji rad. Klub je u zadnjih nekoliko godina dosta stagnirao sa radom i obnavljanjem nove opreme što smo u ove dvije protekle godine doveli u neku normalnu fazu i možemo reći da smo sada donekle i to riješili, no morat ćemo još poraditi dosta toga,naime u planu nam je i nabavka kvalitetnog UKV uređaja što opet iziskuje znatna novčana sredstva...cca 2000 Eura - istakao je Darko Ronko.

Na skupštini su istakli vjerne članove i istakli njihov doprinos te ih nagradili. Za 50 godina djelovanja priznanja su dobili: Branko Pulić, Vjekoslav Piha, Mihajlo Dvorniković i Ladislav Bartaky. Za 30 godina djelovanja priznanja su dobili: Zdravko Bartošek, Goran Fridrich, Boris Horvat, Oto Horvat, Rafael Lušić, Drago Mikel, Ivan Maruszki, Mirko Pulić, Bernard Škopec, Darko Ronko i Damir Tancoš.

Odlukom grada Požege svrstani su u Udruge od značaja za zaštitu i spašavanje koje mogu pomoči svojim ljudskim i tehničkim resursima u slučaju kriznih stanja i elementarnih nepogoda i katastrofa što još više pridonosi značaju radio amatera u široj društvenoj zajednici i klub obvezuje na što veću aktivnost i ozbiljnost rada.