Četvrtak, 17 Prosinac 2020 14:37

Završna konferencija Projekta "Šport uključi - probleme isključi"

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA - U dvorani sv. Terezije Avilske održana je uz provođenje svih epidemioloških mjera Završna konferencija Projekta "Šport uključi - probleme isključi". To je sportski projekt financiran iz europskog Socijalnog fonda namijenjen djeci i mladima u riziku od socijalne isključenosti. Projekt je vrijedan 998.838,46 kn. Europska unija je iz Europskog socijalnog fonda sufinancirala 849.012,69 kn. 

Facebook logo kopija removebg preview 1Nositelj projekta je Katolička gimnazija s pravom javnosti, a partner na projektu je Nogometni klub Dinamo Vidovci - Dervišaga. Kroz projekt je razvijano niz aktivnosti u pet sportova: škola plivanja, škola nogometa, škola penjanja na umjetnoj stijeni, atletika i gimnastika.

Kroz projekt su ostvarene slijedeće aktivnosti: kupljeno je kombi vozilo za potrebe prijevoza sudionika, izgrađena je 13 metarska stijena za penjanje u dvorištu Katoličke škole, kupljena je sportska oprema za gimnastiku, plivanje i nogomet, održana su 2 nogometna turnira za djecu, održane su 2 radionice za trenere i stručno osoblje škole, uključeno je više od 190 djece i mladih u sport. Kroz cijeli projekt najviše je napravljeno na popularizaciji sporta, posebno nogometa, čime je pripomoglo i gostovanje selektora nacionalne nogometne reprezentacije Zlatka Dalića u odvijanju samog projekta i radionica.

Sve sudionike Završne konferencije pozdravio je ravnatelj Katoličke gimnazije prof. Ivan Bedeničić, predsjednik NK Dinamo Tomislav Čabraja i zamjenik gradonačelnika grada Požege TerdinandTroha, koji je istakao sve dobrobiti ovakvih projekata koji imaju veliki značaj za lokalne sredine, kojhe će grad Požega uvijek podupirati.

Sve rezultate projekta i tijek provođenja, te konačne rezultate, predstavila je Marina Jelčić Vidačić, voditeljica projekta.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Katoličke gimnazije s pravom  javnosti

katolicka lenta