Utorak, 20 Listopad 2020 12:29

Početna konferencija Projekta "Mali dom kulture" u Resniku

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

RESNIK - "Mali dom kulture" je objekt u selu Resnik na području grada Pleternice, a predstavlja projekt od općeg interesa. Kroz projekt će se unaprijediti postojeće aktivnosti, unaprijediti kapacitet udruge za lokalni razvoj. Prijavitelj projekta je KUD "Svilenka" iz Buka, koje ima bogato iskustvo u aktivnostima očuvanja tradicije, folklora, pjesme i plesa, a partner na projektu je Grad Pleternica.

Ukupna vrijednost projekta je 751.800,00 kn, a traje 24 mjeseca, počevši od 29.05.2020.

IMG 4971Projekt je 100% financiran iz Europskog socijalnog fonda, putem Poziva "Prostori sudjelovanja - razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD i lokalne zajednice (Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna RH - 15% i iz Europskog socijalnog fonda 85%).

Ciljna skupina ovog projekta su 5 Organizacija civilnog društva koji će proći edukaciju povlačenja bespovratnih sredstava, a krajnji korisnici su ostalo lokalno stanovništvo sa cijelog područja Grada Pleternica koji će se uključivati u aktivnosti.

 Ovim projektom prijavitelj i partner nude relativno novi oblik organiziranja sadržaja te upravljanja javnim prostorom. Projekt će se provoditi po načelima civilno-javnog partnerstva kao osnovnog modela razvoja i ustrojstva Malog doma kulture.

U Malom domu kulture održana je početna konferencija projekta uz pridržavanje epidemioloških mjera. Kratko o projektu istakla je voditeljica projekta Markota u video prezentaciji. Svoje zadovoljstvo projektom i što će KUD "Svilenka" Buk sada imati svoje prostore za rad, vježbanje folklora, pjevanja i plesa, raznih radionica istakla je predsjednica KUD-a Branka Leist.

IMG 4960

U ime partnera grada Pleternice obratila se gradonačelnica Antonija Jozić koja je istakla da i male sredine, poput grada Pleternice, ali i manje poput naselja mogu sudjelovati i privući europske projekte. Grad Pleternica je upravo zahvaljujući tim projektima promijenio svoje vizure. Ovim projektom kroz radionice i edukacije osposobit će se i nove osobe za pripremanje i provedbu novih europskih projekata koji će svakako biti na zadovoljstvo svih stanovnika s područja Pleternice.

lenta 1