Petak, 15 Veljača 2013 10:07

Ljubav ne trpi nasilje

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

PROJEKT „SIGURNO MJESTO“   -

POŽEGA - Ženska soba - Centar za seksualna prava u partnerstvu sa S.O.S. telefonom - Poziv u pomoć Virovitica, Centrom za razvoj i podršku civilnog društva „DELFIN" Pakrac i Centar za žene ADELA Sisak provodi projekt „Sigurno mjesto“ kojeg financijski podržava Europska unija.

Cilj projekta je jačanje uloge, kapaciteta i suradnje organizacija civilnog društva i lokalnih aktera u pružanju inovativnih socijalnih usluga za žrtve rodno uvjetovanog nasilja u područjima od posebne državne skrbi, kroz edukaciju, umrežavanje te razvoj i implementaciju minimalnih standarda u radu sa žrtvama rodno uvjetovanog nasilja.

IMG 2462U Hrvatskoj, pa tako i na području Policijske uprave požeško slavonske,  rodno uvjetovano nasilje s naglaskom na nasilje nad ženama predstavlja jedan od  kontinuiranih i rastućih problema.

U svrhu senzibiliziranja građana, osobito žrtava nasilja na prijavljivanje nasilničkog ponašanja u obitelji, prevencije nasilja u vezama, podizanja razine znanja o prepoznavanju, uočavanju i reagiranju na sve vrste nasilničkog ponašanja te informiranje o postojećim mehanizmima i resursima za prijavljivanje nasilja i promjena stavova o nasilju i rodnim stereotipima Policijska uprava požeško slavonska i Centar za razvoj i podršku civilnog društva “DELFIN” Pakrac, organizirali su preventivno-edukativnu javnu akciju u pješačkoj zoni grada Požege pod nazivom „Ljubav, NE trpi nasilje”. Građani su se mogli informirati o akciji na samom štandu ili putem promidžbenom materijala, ali i aktivno uključiti u rad na prevenciji i suzbijanju rodno uvjetovanog nasilja s naglaskom na obiteljsko nasilje.