Banner 750x94 komora

utekstu2

Banner 750x94 Mali istraživaci

Tip 1 Baner

Breadcrumbs

Nedjelja, 28 Lipanj 2020 10:39

U mandatu stabilizirali financije, a sada uređuju novi prostor koji su dobili od općine Velika

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA MATICE UMIROVLJENIKA OPĆINE VELIKA -

VELIKA - Jedna od najbrojnijih udruga na području općine Velika je Matica umirovljenika Velika, no i vrlo aktivna udruga što se tiče organizacije, događanja i rada. U udruzi djeluje i nekoliko sekcija, pjevačka s tamburašima, dramska, a vrlo je aktivna i sportska sekcija koja odlazi na natjecanja u sportskim disciplinama.

Posebno je aktivna pjevačka sekcija sa tamburaškim orkestrom, koji je već snimio svoj treći nosač zvuka CD s vlastitim pjesmama. Trenutno su po riječima tajnice koja je podnosila izvješće malo oslabljeni, jer im je u kratko vrijeme otišlo nekoliko članova na posljednji počinak. Osim pjevača izgubili su i trojicu iz standardnog glazbenog sastav, koji trenutno popunjavaju novim članovima, pa će se nastaviti s probama i pripremama nastupa i koncerata.

Prošle godine imali su i prihode 13,500 kuna od svoje članarine, ali i 15.000 kuna od općine Velika na čemu su se zahvalili zamjeniku načelnika općine Velika Ivici Potočancu i načelniku Vladi Bobanu. Bili su štedljivi pa nisu sve potrošili nego ostavili za lošija vremena ali i za adaptaciju i uređenje svojih novih prostorija.

Kao jednu od najboljih i najaktivnijih udruga pohvalili su ih u svom obraćanju Ivica Potočanac ispred općine Velika, upoznajući ih i sa brojnim radovima koje izvodi općina Velika na društvenim domovima i infrastrukturnim objektima. Izgled Velike mijenja se svaki dan i sve je ljepše živjeti u Velikoj, istakao je Potočanac, dodavši da su od ministarstva državne imovine dobili i povrat bivšeg pogona Orljave, gdje će općina Velika urediti svoj Poduzetnički centar.

Pohvale kao najbolja i najaktivnija udruga među Maticama umirovljenika stigla je i od predsjednika Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije NediljkaNenadića. Pohvale su svakako išle i na adresu predsjednika udruge Konrada Katića koji je u svom mandatu stvarno pokrenuo veći rad, ali i stabilizirao financije, pa sada udruga stabilno funkcionira i po financijskom pitanju.

U nastavku skupštine uslijedio je svečani ručak koji je opet dobro pripremio Restoran Čiča Mata, a nakon ručka uslijedilo je druženje i odmah se popunio plesni podij uz glazbu i pjevanje Konrada Katića koji je i one manshow i odličan zabavljač.