Banner 750x94 Rezidencija

REZIDENCIJA

Banner 750x94 andrija stampar

web banner

Breadcrumbs

Četvrtak, 11 Lipanj 2020 10:54

Obilježena 29. godišnjica ubojstva Vlade Laučana, hrvatskog policajca

Ocijeni sadržaj
(19 glasova)

U organizaciji Udruge branitelja hrvatske policije Pakraca i Lipika održana je tužna komemoracija kod spomen obilježja na Toranjskom putu, mjestu na kojem su prije točno dvadeset i devet godina srpski pobunjenici prilikom kukavičkog atentata ubili hrvatskog policajca Vladu Laučana, koji je tako postao prva ratna žrtva na pakračkom području.

Ovom su prigodom, u prisustvu obitelji Laučan, vijence i svijeće položila izaslanstva Ministarstva hrvatskih branitelja, Policijske postaje Pakrac, Požeško-slavonske županije, Grada Lipika, Grada Pakraca i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pakrac-Lipik.

Nakon polaganja vijenaca kod spomen obilježja održana je sveta misa u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Pakracu za prvog tragično stradalog policajca na pakračko-lipičkom području, a u subotu, 13. lipnja na nogometnom igralištu u Matkovcu odigrat će se revijalna nogometna utakmica između NK "Slavonija" Prekopakra i reprezentacije branitelja Pakraca i Lipika (branitelji i djeca branitelja).

Izvor: compas.com.hr