Banner 750x94 orljava

Webp.net gifmaker 1

Breadcrumbs

Nedjelja, 31 Svibanj 2020 12:12

Otvorena novo uređena "Svečana dvorana Gloria" u Požegi

Ocijeni sadržaj
(19 glasova)

NAJREPREZENTATIVNIJI PROSTOR U POŽEGI ZA SVE VRSTE SVEČANOSTI, VJENČANJA i SVADBE, RAZNE DOMJENKE I PROSLAVE, PRIGODNE ZABAVE I OBLJETNICE

POŽEGA - Javnosti je po prvi puta predstavljena i otvorena za rad, nakon pet mjeseci renoviranja i uređenja, "Svečana dvorana Gloria" u Požegi. Najreprezentativniji je to prostor u Požegi za sve vrste svečanosti, vjenčanja i svadbe, razne domjenke i proslave, prigodne zabave i obljetnice. Svi posjetitelji su zaista iskazali svoje divljenje maštovito i vrlo bogato uređenom dvoranom, za čije su postojanje i predivan izgled zaslužne dvije požeške obitelji, obje poznate po ugostiteljstvu, obitelj Pavić i obitelj Pojer. Svečanosti i ceremonijalu otvorenja prisustvovali su župan Alojz Tomašević, gradonačelnik grada Požege Darko Puljašić, predsjednik Gradskog vijeća grada Požege prof. dr. sc. Željko Glavić, direktori gradskih tvrtki, "Tekije" Ante Bekić i "Komunalca Požega" Josip Vitez, te ostali počasni uzvanici i prijatelji obitelji Pojer i Pavić.

Priča za otvaranjem svečane dvorane u Požegi krenula je prije dvije godine, kada je Željko Pojer jedan od poslovnih partnera, shvatio da Požegi nedostaje velika i reprezentativna sala za svatove. Svoju ideju prezentirao je obitelji Pavić, ujedno i obiteljskim kumovima, te su odlučili zajedno pokrenuti posao i ući u nimalo lak projekt. Projekt je uspješno završen, svečana dvorana otvorena je za vjenčanja, kojima se ponajviše raduju mladenci koji će svoj najvažniji dan u životu upotpuniti profesionalnom uslugom i predivnim ambijentom kojeg ova dvorana pruža.

Riječi pozdrava uputio je Željko Pojer, koji je naglasio kako mu je otvaranje takve svečane dvorane bio životni san koji mu se i ostvario uz pomoć njegovih prijatelja, obitelji Pavić. Istakao je i da se ovih zadnjih godinu dana bavio najviše majstorima, što svi znamo kakav je posao, no ipak se zahvaljuje svima koji su radili na uređenju dvorane, jer su to napravili odlično. Zahvalio se i svojoj obitelji koja mu je davala podršku, ali i preživjela njegov izostanak jer je po cijele dane bio u dvorani i oko dvorane.

Ispred obitelji Pavić, poslove u dvorani vodit će, sada već treća generacija u ugostiteljstvu, Borna Pavić.- Zahvaljujem svima koji ste došli u ovom velikom broju s nama podijeliti našu sreću i radost, a prije svega ponos. Ponosan sam na svoje roditelje i na sve koji su mi pomogli da krenemo s ovom pričom, koji su vjerovali u mene. Izrazito sam sretan što mogu nastaviti obiteljsku tradiciju ugostiteljstva koja traje već 3. generaciju, tradiciju od 1982. godine - rekao je Borna Pavić.

Vrlo emotivno svoje doživljavanje ovog projekta i konačno ispunjenje svoje želje sa uzvanicima je podijelila i Sandra Pavić, snaha obitelji Pavić, odvjetnica, kojoj je skrivena želja bila da organizira vjenčanja. Sada je zaista bila sretna ali i ponosna na sve i ovu najljepšu dvoranu u Požeštini i okolici.

Čestitke i pozdrave uputio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić, kojemu će sada svakako biti lakše organizirati nekoliko puta godišnje razne gradske manifestacije, smotre, projekte "Nitko ne smije biti sam" i "Valentinovsko okupljanje bračnih parova s 50 godina braka". - Požegi je bila potrebna ovakva dvorana, ovo Požega zaslužuje. Hvala svima koji su se u ovo uključili i iznijeli uz vlastiti rizik za ovaj projekt. Mi ćemo vam pružiti maksimalnu podršku s nivoa grada i da ćemo se ovdje družiti. Pred vama je još puno uspjeha, nadamo se kvalitetnom uspjehu vaših obitelji.

Čestitkama se pridružio i župan Alojz Tomašević koji je prije svega svima čestitao Dan državnosti te naglasio kako nisu mogli izabrati ljepši datum za ovakvu važnu prigodu. - Zaista je prelijepo što su se dvije obitelji udružile da nam omoguće ovaj prostor, da možemo reći da i mi imamo salu jednaku velikim svjetskim gradovima, a i sam naziv Gloria predstavlja slavu i ljepotu. Neka se mladi ljudi ovdje vesele, neka se vole i neka to bude poruka svima koji su možda otišliu neke druge zemlje, da se vrate stvarati svoje obitelji ovdje, neka svoju djecu uče o Slavoniji i o domovini Hrvatskoj. Neka i ovaj prostor, ova dvorana, bude na dobrobit svih stanovnika Požeško-slavonske županije. Možda je danas rizik ulagati, no onaj tko zna i želi, taj i može ostvariti svoje snove i svoje planove te biti uspješan. Stoga čestitam obitelji Pojer i Pavić i želim im puno uspjeha.

Svečanost je zaključena rezanjem vrpce trobojnice ispred stola za mladence. čime je i simbolično otvorena dvorana kojoj je i glavna namjena vjenčanja i svadbe. Dvoranu, sve nazočne i one koji će u ovoj dvorani boraviti blagoslovio je gvardijan Franjevačkog samostana fra Milan Krišto uz prigodnu molitvu.