Četvrtak, 28 Svibanj 2020 13:01

Održana završna konferencija projekta ˝Zaželi i ostvari˝

Ocijeni sadržaj
(30 glasova)

PLETERNICA - Grad Pleternica, nositelj projekta ˝Zaželi i ostvari˝, potpisao je 1. prosinca 2017. godine Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu 3.067.873,91 kn na razdoblje provedbe  30 mjeseci. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Partneri projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje područni ured Požega  i Centar za socijalnu skrb Požega. Rezultati projekta predstavljeni su na današnjoj završnoj konferenciji.

Zahvaljujući ovom projektu 22 žene su se zaposlile na 24 mjeseca kako bi  pružale potporu  i  pomoć za 150 krajnjih korisnika. Žene su pružale pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka u kućanstvima, održavanju stambenog prostora, brigu o higijeni, socijalnoj integraciji i slično, te su svojim radom i aktivnostima poboljšale vlastite prilike, ali i kvalitetu života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Projekt je uspješno priveden kraju uz postignute mnogobojne rezultate.

- Evo danas smo na jednom oproštaju nakon uspješno provedenog projekta od 30 mjeseci. I ovaj projekt je bio nastavak istog projekta koji je grad Pleternica pokrenuo prije nekoliko godina. Bili smo žalosni kada je taj projekt prekinut, odlukom tadašnje Vlade RH. U međuvremenu vraćen je taj projekt Pomoći u kući, preko Zavoda za zapošljavanje, a onda je došao ovaj projekt od 30 mjeseci. Prošlo je punih 30 mjeseci i naš još jedan rastanak, ali samo nakratko jer smo prijavili nastavak projekta i za sada imamo dobre vijesti da će se on nastaviti već od ovog 1. srpnja. Prošli smo uspješnu fazu administrativne provjere. Projekt će trajati još 12 mjeseci, jer smo na kraju programskog razdoblja EU do 2020. Novo programsko razdoblje koje kreće od 2021. godine planira ovakve projekte i naša ministarstva zajedno, pa se nadamo da će naš program Pomoć u kući i sadašnji Zaželi, naći svoje mjesto u novom programskom razdoblju 2021./27. Nadamo se i dugotrajnijem razdoblju trajanja ovih projekata koji našem gradu donosi zapošljavanje žena, a još više brigu za korisnike, starije i nemoćne kojima osiguravamo sretniju budućnost. Zbog njih sve ovo i radimo - istakla je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić, kojoj su djelatnice u projektu, kao i svojoj voditeljici Barbari Rudež, uručili buket cvijeća uz zahvalu za sve učinjeno.

 Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Grada Pleternice

lenta