Utorak, 17 Ožujak 2020 14:14

Održana prezentacija projekta i programa na engleskom jeziku sa studentima na Veleučilištu u Požegi

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

4. INFO DANI PROJEKTA STEM ECO&ENERGETICSVELEUČILIŠTA U SLAVONSKOM BRODU - 

POŽEGA –Na Veleučilištu u Požegi održani su 2. info dani projekta STEM Eco&Energetics, a ukupno u okviru projekta STEM Eco&Energetics kojeg provodi Veleučilište u Slavonskom Brodu u partnerstvu s Veleučilištem u Požegi su 4. info dani koji su organiziranikako bi studente koji studiraju u Požegi i širu javnost informirali o aktivnostima projekta u ovoj fazi te ih posebno informirali o studijskim programima na engleskom jeziku za polaznike specijalističkog diplomskog stručnog studija Ekološke poljoprivrede i ruralnog razvoja i specijalističkog diplomskog stručnog studija Energetike na Veleučilištu u Slavonskom Brodu. Provedba studijskih programa na engleskom jeziku započela je u akademskoj godini 2019./2020. godini na Veleučilištu u Slavonskom Brodu.

Nositelj projekta je Veleučilište u Slavonskom Brodu, a partner na projektu je Veleučilište u Požegi. Ukupna vrijednost projekta je 1.645.784,97 kuna a projekt traje od listopada 2018. godine sve do listopada 2020. godine. Projekt je financiran sredstvima EU u 100% iznosu. Provedba studijskih programa na engleskom jeziku započela je u akademskoj godini 2019./2020. godini na Veleučilištu u Slavonskom Brodu. Osnovni cilj projekta je povećati broj studijskih programa i kolegija na engleskom jeziku jačanjem kompetencija studenata i osoblja Veleučilišta u Slavonskom Brodu i Požegi kojim će se dodatno unaprijediti kvaliteta, relevantnost i učinkovitost visokog obrazovanja i unaprijediti stupanj internacionalizacije. Pri tome su ciljana skupina studenti Veleučilišta u Slavonskom Brodu i Veleučilišta u Požegi, zaposlenici Veleučilišta u Slavonskom Brodu i Veleučilišta u Požegi.

- Ovdje smo na drugim Info danima Veleučilišta u Požegi u okviru projekta "STEMEco&Energetics" koji se financira EU sredstvima. Nositelj projekta je Veleučilište u Slavonskom Brodu, a partner je Veleučilište u Požegi. Ovo su ukupno 4. Info dani projekta namijenjeni studentima da bi ih upoznali s rezultatima ovog projekta, koji se odnosi na internacionalizaciju visokog obrazovanja gdje smo u okviru ovog projekta preveli 4 kolegija na engleski jezik i oni se trenutačno održavaju na engleskom jeziku na Veleučilištu u Slav. Brodu. Cilj nam je i privući što veći broj stranih studenata na naša visoka učilišta. U okviru ovog projekta nastavno i nenastavno osoblje ojačava svoje kompetencije na oba veleučilišta, kroz edukacije o internoj komunikaciji i edukaciji iz engleskog jezika što će im svakako biti potrebno prilikom održavanja nastave. Kroz projekt je nabavljena i vrijedna oprema za područje energetike i poljoprivrede. Studenti imaju priliku i u praktičnom dijelu raditi na najsuvremenijoj opremi. Ukupno je preko 30 nastavnika prošlo edukacije i više od 100 studenata. Trenutačno sedam studenata slušaju kolegije na engleskom jeziku - istakla je voditeljica projekta Lidija Vukojević.

- Ovaj projekt je Veleučilištu u Požegi pomogao u podizanju međunarodne vidljivosti, poboljšanju web stranice na engleskom jeziku, što je dovelo većeg broja Erasmus mobilnosti. Petoro nastavnika požeškog Veleučilišta je poboljšalo i usavršilo znanje engleskog jezika - dodala je Ivana Matić, koordinator projekta na Veleučilišta u Požegi.

Organizacija Info dana je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda.

STEM OZNAKE VIDLJIVOSTI