Nedjelja, 15 Ožujak 2020 10:23

Uz redovne probe tri puta mjesečno odradili 38 nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

 11. REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA ZAVIČAJNOG DRUŠTVA KUD RAMA PLETERNICA -

PLETERNICA - KUD Zavičajno društvo "Rama" Pleternica održalo je 11. pšo redu Redovnu godišnju izvještajnu skupštinu na kojoj se predsjednik Jure Vidakušić osvrnuo na rad udruge protekle godine te iznio planove rada do kraja godine. - Prošle godine imali smo ukupno 35 proba i rada na pripremama za nastupe te ukupno 38 nastupa. Bilo nas je zaista svagdje, od sudjelovanja Festivala kulenoveseke u Velikoj, Sarmijade u Požegi, nekoliko sv. misa uz blagdane, nastupali smo u Jakšiću, Biškupcima, natjecali se na Roštiljadi Gril Slavonica, na Festivalu slanine i vina u Kaptolu, imali smo nekoliko nastupa u pleterničkoj Knjižnici i čitaonici, gostovali u Rovišću, Severinu, Svinjarevcima, Vitezu u BiH, na Lidasu, Aureafestu, sa Slovacima u Jakšiću, uz Gospu od suza, u Udbini, nastupili na Lijepoj našoj, u Brčkom u BiH, u Stanišićima u Vojvodini, nastupili na Etno susretima Požeštine i Čvarkijadi, a na kraju godine održali svoju smotru Običaji starog zavičaja. Sve zaključili s gostovanjem na Adventu u Zagrebu. Na mnogo mjesta smo nešto i osvojili, dobili pohvale, uglavnom smo imali ponovno rekordan broj izlazaka i nastupa. Za sve se moram zahvaliti našem gradu Pleternici koji nam najviše pomaže, Požeško-slavonskoj županiji, Hrvatskim šumama, Magmi i brojnim drugim većim i manjim sponzorima. Sve to smo mogli uraditi sa proračunom od 38 tisuća kuna. Uglavnom idemo tamo gdje nas pozovu, no na neka gostovanja nismo stigli otići uglavnom zbog nedostatka financijskih sredstava jer danas su putovanja skupa - istakao je predsjednik Vidakušić u svom izvješću.

Nije predsjednik Vidakušić bio manje raspoložen ni kada je iznosio Plan rada za 2020. godinu, koju su već započeli s nekoliko nastupa. - Uz već sve ove nastupe koje sam naveo u prošloj godini, koje ćemo izvesti i ove godine, pa smo već nastupili na 6. Festivalu kulenoveseke,planiramo posjet Rami i Međugorju i nastup u Čapljini, Kaštel Lukšiću, Popovači na susretu Ramskih skupina, ali i nastupiti u Vojvodini u Bezdanu i Stanišićima. Nastupit ćemo i na brojnim smotrama KUD-ova u Požeštini i izvan županije, a pripremit ćemo za prvu subotu u prosincu uz Dan grada i svoju 14. po redu smotru Običaji starog zavičaja u Pleternici.

Godišnjoj skupštini pleterničkihRamaca prisustvovali su predstavnici nekoliko kulturno-umjetničkih društava i udruga s pleterničkog područja, nekoliko prijateljskih KUD-ova iz Požeštine te dogradonačelnik grada Pleternice Domagoj Katić, koji su im čestitali na uspješnom radu, a dogradonačelnik Katić obećao i ubuduće dobru financijsku potporu za zaista bogat rad i dostojno predstavljanje grada Pleternice u svijetu.