Nedjelja, 01 Ožujak 2020 11:01

KUD Orljavica iz Kuzmice održao godišnju skupštinu

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

KUZMICA - KUD „Orljavica” iz Kuzmice, osnovano u listopadu 2018. godine, sinoć je održalo godišnju skupštinu.

Kao gosti skupu su prisustvovali i predstavnici kulturno-umjetničkih društava „Orljava” i „Rama” iz Pleternice, „Slavonija” iz Jakšića i „Ivo Čakalić” iz Klaptola te gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

Izvješće o radu u minulih godinu dana „Orljavice” podnijela je predsjednica Marija Blažević.

U ožujku 2019.godine kulturno-umjetničko društvo, koje okuplja članove s područja cijele kuzmičke župe, nastupilo je u Požegi na „Sarmijadi” a potom su slijedili nastupi i u Pleterničkoj knjižnici, na smotrama „Šokačko se kolo vije” i „Poljadija u srcu” te na Aiurera festu. – U rujnu naš KUD je sudjelovao na međunarodnoj smotri „Viškovsko prelo” u Viškovu i to je bio prvi nastup van naše županije. Za našer članove to je bilo i iskustvo više – istakla je M.Blažević.

Članovi KUD-a „Orljavica” sudjelovali su, obučeni u narodne nošnje, i u procesijama na Tijelovo u Kuzmici te na devetnici Gospi od Suza u Pleternici a za Uskrs su kraj župne crkve izveli prigodnu koreografiju.

-Nadamo se da ćemo i u ovoj godini nastaviti uspješno i kvalitetno djelovati na promicanju kulturne baštine našeg kraja – kazala je na kraju svog izvješća M.Blažević. Zahvalila se također svima koji su im pomagali u radu.

A čestitajući članovima „Orljavice” na uspješnom radu gradonačelnica Antonija Jozić je istakla kako je pleternički kraj bogat udrugama.

- Imamo 12 dobrovoljnih vatrogasnih društava kao i osam nogometnih klubova ali, Grad Pleternica je jedini grad u Požeško-slavonskoj županiji koji se može pohvaliti s pet kulturno-umjetničkih društava. I nije bogatstvo našega grada u svim onim tisućama i milijunima eura koje se ulažu sada u naš grad nego u ljudima koji se okupljaju u udrugama, u ljudima kao što ste vi koji ste se okupili ovdje na području župe Kuzmica, u ljudima koji našem gradu i našoj županiji žele dobro – naglasila je A. Jozić. Potpora Grada Pleternice, dodala je, „Orljavici” neće izostati ni ove godine.

Na kraju, predsjednica Blažević je uručila zahvalnice onima koji su im na bilo koji način pomagali u protekloj godini.

Dobili su ih: Leon Baretić, Mirko Cenbauer, Grad Pleternica, NK Kuzmica, Inter d.o.o., Ivica Kumpf, Autopromet d.o.o. i Želimir Mijokovič.