Nedjelja, 19 Siječanj 2020 11:41

Ramsko silo po 12. puta okupilo veliki broj iseljenih Ramaca, ali i gostiju iz Rame

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

TRADICIONALNI SUSRET ISELJENIH RAMLJAKA U JAKŠIĆU U ORGANIZACIJI RAMSKE ZAJEDNICE POŽEGA -

JAKŠIĆ - Po 12. puta Ramska zajednica iz Požege organizirala je svoju tradicionalnu i običajnu priredbu “Ramsko silo” koja je okupila više od 400 posjetitelja i uzvanika u dvorani Honda u Jakšiću. Ramskom silu prethodila je svečana sveta misa u župnoj crkvi sv. Barbare u Jakšiću koju je predvodio ramski gvardijan fra Andrija Jozić u slavlju sa mjesnim župnikom vlč. Tihomirom Bilešićem.

Cjelovečernje druženje je nastavljeno u dvorani Honda u Jakšiću na početku kojeg je sve goste i uzvanike pozdravio predsjednik Ramske zajednice Požega Dragan Kapčević. Riječi pozdrava i dobrodošlice svima je uputio i načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, inače Ramski zet kojega su pozdravili svi posjetitelji.Ramsko silo posjetili su i Vedran Neferović, zamjenik požeško-slavonskog župana, Darko Puljašić, gradonačelnik grada Požege, Antonija Jozić i Domagoj Katić, gradonačelnica i njen zamjenik grada Pleternice, Ivica Potočanac, zamjenik načelnika općine Velika, Mile Barišić, zamjenik načelnika općine Jakšić, Josip Buleša, ministar iz BiH, delegacije Ramskih zajednica iz Bjelovara i Zagreba. Program je vodio nadahnuti voditelj iz Rame, Petar Pavlović Ćiro.

U kulturno-umjetničkom programu tijekom cijele večeri nastupali su tradicionalni svirači na guslama Tomislav Kovač Strukić iz Posušja i guslar Jerko koji je ovaj puta potegao iz Graca u Austriji. Ramsko silo ne bi bilo pravo da nije bilo i gange, a pjevale su ih najbolje u cijeloj BiH, članice ženske skupine Sv. Cecilije iz Duvna. Mušku gangu otpjevali su gangaši Koka, Čečur i Jerko. Nakon toga za zabavni dio bili su zaduženi glazbenici Majestic banda s solistom Draganom Kapčevićem.

Za dugogodišnji rad i doprinos u djelovanju Ramske zajednice Požega zaslužnim pojedincima uručene su zahvalnice i priznanja.Organizatori su priredili za zabavu i bogatu tombolu, a zabava je potrajala do jutarnjih sati.