Petak, 03 Siječanj 2020 11:44

Đački dom Požega domaćinom seminara za djelatnike 56 đačka doma iz cijele Hrvatske

Ocijeni sadržaj
(27 glasova)

GODIŠNJI SEMINAR ZA DJELATNIKE DOMA O ČUVANJU HRANE I KAKO SE NOSITI S UČENICIMA U TINEJĐERSKOM DOBU - 

POŽEGA – Đački dom Požega domaćin je trodnevnog seminara za djelatnike đačkih domova iz cijele Hrvatske. U Hrvatskoj ukupno ima 56 đačka doma, od toga u Zagrebu 14, Osijek i Rijeka po 4, Dubrovnik 3, Split 2 a ostali gradovi i sjedišta županija po jedan đački dom.

- Đački dom Požega ima zadovoljstvo da organizira ovaj seminar koji je namijenjen za zdravstveno osoblje i medicinske sestre, ekonome i kuharice u Đačkim domovima u našoj županiji i gradu Požegi. Mi smo se toga prihvatili, ja kao ravnatelj i kao član predsjedništva udruge sam nastojao da seminar bude u Požegi. To je za nas čast i pokušat ćemo biti dobri domaćini. Doveli smo i predavače na razini, što se zahvaljujem Zavodu za javno zdravstvo koji nam je osigurao tri kompetentna predavača za teme seminara. Ovaj dopodnevni rad sa svim sudionicima, oko stotinjak osoba organiziran je u Konferencijskoj dvorani Gimnazije u Požegi. Sudionicima ćemo pokazati i našu županiju i grad Požegi, jer to je i dobra promidžba jer sudionici dolaze od Iloka do Dubrovnika – istakao je ravnatelj požeškog Đačkog doma Josip Matuha, prof.

- Ovdje su polaznici zdravstveni voditelji zdravstvene zaštite u đačkim domovina, ekonomi i kuhari iz domova, a ovakav način edukacije, poučavanja i učenja osoblja prakticiramo zadnjih 10 godina. Uglavnom seminar obrađuje teme čuvanja namirnica, kvalitetne obrade namirnica, organizacije kvalitetne prehrane i zdravstvene zaštite učenika u domovima. Poslije podne imat ćemo plenarni rad na komunikacijskim radionicama. Tu će dobiti saznanja i poučiti ćemo ih kako se nositi sa tinejđerskom dobi i kako komunicirati s učenicima koji su smješteni u domovima jer su oni svi u neposrednom kontaktu s učenicima tinejđerima. - istakla je Ljubica Banović, prof. predsjednica Udruge učeničkih domova RH.

Na seminaru su obrađene teme: Zdravstvena ispravnost namirnica i predavač Tajana Zlomislić, dipl. san. inž., Primjena HACCP sustava u praksi, predavač Anita Mindum, mag. med. kemije, Prehrana i rizična ponašanja u doba adolescencije, predavač Ariana Penava, mag. nutr., a u poslijepodnevnim satima radionice u dvije grupe o komunikacijskim vještinama rada s maldim adolescentima.