Banner 750x94 bozic 1

jumbo1

Breadcrumbs

Nedjelja, 29 Prosinac 2019 12:59

„Zelena noć“ po 3. puta okupila ljubitelje kutjevačkog nogometa u proslavi povijesnih uspjeha NK Kutjevo

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

TRADICIONALNO OKUPLJANJE PRIJATELJA I SIMPATIZERA NOGOMETNOG KLUBA KUTJEVO –

KUTJEVO – Nogometni klub Kutjevo organizirao je za svoje nogometaše, trenere, upravu kluba, prijatelje i simpatizere kluba, „Zelenu noć“, zabavu uz svečanu večeru, druženje, ples, razne zabavne igre, žongliranje pratilja nogometaša, prigodni kviz, u Restoranu Vinogradarstva, Kutjeva d.d. Ovaj puta su svi nogometaši i članovi kluba poveli i svoje najljepše pratilje koje često ostavljaju same dok se oni bave nogometom. Ovo je bila prilika da i njih dovedu na svoja druženja.

„Zelena noć“ ujedno je i prilika da se pomogne klubu u prikupljanju potrebnih financijskih sredstava, pa su uz kupljenu ulaznicu dvjestotinjak gostiju pomogli i kupnjom tombole. Tombola je zaista bila vrijedna jer je svaki broj dobivao, a poklone za tombolu skupili su od brojnih sponzora. Svečana večera uz kutjevačka ponajbolja vina bila je začinjena odličnom zabavom i plesom, za koji je bila zadužena poznata glazbena grupa Libreto band. Kako je većinom bila nazočna mlađa publika, plesni podij zauzeli su malo brži ritmovi, plesalo se uz rock i zabavnu glazbu. Sve je malo začinio i učinio interesantnim poznati voditelj Boris Benčić.

Sve goste na „Zelenoj noći“ pozdravio je predsjednik NK Kutjevo, zamjenik gradonačelnika Ivica Malnar, koji je čestitao svim kategorijama nogometaša na uspjehu koji postižu. - Zahvaljujem svima, jer mi smo jako puno napraviliu ovom klubu, zahvaljujem i brojnim sponzorima koji su nam u tome pomogli, a posebno gradu Kutjevu i gradonačelniku Josipu Budimiru, koji je prije pet godina iznio neke svoje vizije i koje se sada, uz naporan rad i ostvaruju. On je moram to reći najzaslužniji za ovaj uspjeh kluba, a i svi Kutjevčani jer mi imamo najveći broj gledatelja na utakmicama. U klubu se izuzetno puno radi i to se vidi. Uspjeli smo napraviti i jednu od najboljih teretana u Slavoniji, uredili svlačionice, uredili igralište, imamo i projekt za novo igralište s umjetnom travom. Tako igralište ima za sada samo u Osijeku, a drugo se nadam da će biti u NK Kutjevo – rekao je predsjednik Malnar i svima zaželio sretan Božić i Novu 2020. godinu.

„Zelenoj noći“ nazočio je i kutjevački gradonačelnik Josip Budimir, koji još uvijek aktivno igra za seniorski sastav koji igra, sada već u 3. HNL u koju su došli u samo dvije godine iz 1. Županijske nogometne lige Požeško-slavonske županije. Taj uspjeh sigurno je tražio puno rada, puno odricanja, puno financijskih sredstava. NK Kutjevo natječe se i u mlađim kategorijama od najmlađih, preko pionira do kadeta i juniora.–Ovo je treća godina gdje se mi iz uprave zahvaljujemo igračima i svima koji su pomogli klubu, da se družimo, komentiramo događanja i zabavimo. Imamo puno i naših navijača i simpatizera u inozemstvu, koji su sada za vrijeme božićnih blagdana sa nama. Oni su nam ujedno i sponzori pa je vrijeme da im se i na ovaj način zahvalimo i proslavimo naše uspjehe koji su zaista impresivni. U dvije godine došli smo do 3. HNL, bili smo jedno vrijeme na 1. mjestu, sada smo na 5. mjestu, ali vrlo mali broj bodova dijeli nas od prvog mjesta. Mi ćemo se kvalitetno pripremiti u ovom pripremnom razdoblju i pokušati osvojiti maksimalni broj bodova. Sigurno ćemo biti u vrhu – kazao je gradonačelnik Budimir koji je dodao da grad stoji u svemu iza kluba, jer to je duga tradicija još od 1925. godine. Klubu pomaže i Kutjevo d.d. kao veliki sponzor, dio gospodarstvenika ali svakako bi voljeli da im se još više uključe kutjevački gospodarstvenici. NK Kutjevo nije samo seniorski sastav, nego tu ima i puno mladih kategorija, u kojima igra oko 150-ero djece. Tu svakako treba pomoć i šire društvene zajednice.

- Mi smo ponosni i što cijelo Kutjevo živi sa svojim klubom, jer mi imamo preko 500 posjetitelja prosječno na utakmicama, što nemaju niti klubovi iz većih gradova koji igraju u našoj ligi, kao Slav. Brod, Đakovo, Vinkovci, Osijek. Kutjevčani vole nogomet i ovo je rang natjecanja u kojemuNK Kutjevo zaslužuje igrati. Natječemo se i sa dva županijska rivala, Slavija iz Pleternice s kojom smo odigrali neriješeno i Slavonija iz Požege koju smo uspjeli pobijediti u prvom susretu.To je svakako veliki uspjeh za naš klub koji je prije nekoliko godina tavorio u županijskim ligama, a za nekoliko godina uspjeli smo doći do najboljeg kluba naše županije. To nam imponira, ali daje nam i obvezu da još više i dobro radimo, da to ne bude prolazna priča. Očekujemo svakako dobre rezultate i ard u klubu, čestitam svim igračima, trenerima i upravi, jer smatram da je ovo trenutno naš povijesno najveći uspjeh u nogometu – zaključio je gradonačelnik, ali još uvijek i aktivni igrač u napadu, Josip Budimir, koji ima cilj i gura nogometnu priču NK Kutjeva.