Ponedjeljak, 16 Prosinac 2019 16:26

Vatrogasne spomenice i priznanja zaslužnima za rad u postrojbi

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

OBILJEŽILI 20 GODINA JAVNE VATROGASNE POSTROJBE GRADA POŽEGE - 

POŽEGA – Javna vatrogasna postrojba grada Požege proslavila je 20 godina postojanja i uspješnog rada postrojbe, a na svečanoj sjednici povodom obljetnice i nagradila sve koji su zaslužni za taj rad, te vatrogasnim spomenicama nagradila vatrogasce. Svečana sjednica održana je u Vatrogasnom domu DVD Požega.

Na početku sve goste, uzvanike i sve djelaznikeJVP pozdravio je zapovjednik Dalibor Hrunka, te iznio kratku povijest postrojbe, od osnivanja 15. prosinca 1999. godine, rada sa samo jednim vatrogasnim vozilom, kasnijim donacijama vatrogasnih vozila, te do danas moderne i opremljene postrojbe koja može odgovoriti svim izazovima zaštite od požara i elementarnih nepogoda, te sve većeg stradavanja u prometu. Danas JVP ima 19 djelatnika a rad na protupožarnoj zaštiti je ustrojen u 4 smjene, tako da je uvijek spremo u dežurstvu i pripravnosti 5 vatrogasaca. Dežurstvo se provodi 24 sata 7 dana u tjednu tijekom cijele godine.

Postrojba je za svoj rad dobila 2015. godine i kolektivnu nagradu Grada Požege za svoj rad, a danas je to po ocjeni mnogih najorganiziranija postrojba uvijek spremna za zaštitu i spašavanje od požara i drugih ugroza stanovnika i materijalne imovine.

Obljetnicu im je čestitao predsjednik VZ županije Željko Petrović, zamjenik župana za gospodarstvo Željko Jakopović, zamjenik gradonačelnika grada Požege Mario Pilon, predsjednik VZPožeštine Josip Ašenbrener. Postrojba je nagrađena povodom jubileja Poveljom HVZ, VZ Požeško-slavonske županije i Vatrogasna zajednica grada Požega. Za dobru suradnju JVP grada Požega zahvalila se Zahvalnicom gradu Požegi, tvrtkama Alles, Unius iSpinValis.

Brončanom vatrogasnom spomenicom HVZ nagrađen je vatrogasac Tomislav Garić, a srebrnim plamenicama vatrogasci Zoran Bošnjaković, Velimir Čuljak, Andrija Krmpotić, Kristijan Perković, Josip Kraker, Goran Vidaković, Tomislav Kesić, Dalibor Hrunka i Darko Knežević. O 20-godišnjem radu JVP izdala je i prigodnu brošuru. Svečana sjednica zaključena je prigodnim domjenkom uz glazbu TS Srce bećarsko.