Utorak, 10 Prosinac 2019 15:14

Deset najsuvremenijih kompleta kreveta za Odjel abdominalne kirurgije

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEŠKA BISKUPIJA DONIRALA VEĆ TRADICIONALNO OPĆU ŽUPANIJSKU BOLNICU POŽEGA - 

POŽEGA - Požeška biskupija već po tradiciji u vrijeme božićnih blagdana donira Opću županijsku bolnicu Požega. Uvijek su to potrebni uređaji i aparati za dijagnostiku, a ovaj puta donirano je deset najsuvremenijih bolničkih kreveta koji su već smješteni na odjel Abdominalne kirurgije i u punoj su funkciji. Odjel i bolesnike koji leže na doniranim krevetima obišao je požeški biskup msgr. Antun Škvorčević i ravnatelj bolnice prof. dr. sc. Željko Glavić u pratnji liječnika bolnice i osoblja odjela.

Zahvalu Biskupiji na novoj donaciji izrazio je ravnatelj Glavić: - Danas smo ovdje na Abdominalnoj kirurgiji naše bolnice povodom jednog lijepog događaja, koji je već postao tradicija, da naš biskupmsgr. Antun Škvorčević i naša Požeška biskupija i ove godineizdvojila određena sredstva i pomogla nam u kompletnom opremanju bolesničkih soba odjela. Bolesnički kreveti, vrlo moderni i suvremeni, najmoderniji sa ormarićima, stolićima za hranjenje, svakakoizuzetno veliko poboljšanje komfora naši bolesnika i pacijenata. U ime bolnice zahvaljujem i na ovom daru, kao i na svim dosadašnjim, zahvaljujem na svemu što čini za našu bolnicu i djelatnike, na ovom materijalnom ali i duhovnom dijelu. Ukupno je donacija 10 bolničkih kompleta kreveta.

- Nalazimo se u vremenu darivanja, sv. Nikola, Božić, Nova godina. U to doba najprije bi trebalo izražavati zahvalnost. Ja sam došao ovdje u bolnicu danas ponajprije zahvaliti za sve ono štodjelatnici naše bolnice na čelu s ravnateljem nastoje činiti ljudima u sasvim posebnim životnim okolnostima. Bolest, a onda osobito ona teška, to je sasvim posebna okolnost. Kad vi imate u bolnici nekoga tko pokraj bolesnika nije bezosjećajan, nije neki aparat nego jebaš osoba sa srcem i pristupa bolesniku na taj način, to je reći ću vam, makar pola zdravlja. Ono drugo je umijeće. Zahvaljujem za to plemenito djelo, a dok zahvaljujem želio bih istaknuti da je to veliki dar, njihovo služenje. Mi smo darovali krevete. Na krevete se polaže bolesnike i ako je krevet ljepši, bolji, komforniji, lakše je bolesniku. Drago nam je ako smo toliko mogli učiniti. Ti bolesnici nisu položeni samo na krevet nego u ruke naših djelatnika bolničkih. Njima još jedanput hvala. Ali ovi kreveti i ta položenost na njih i u ruke liječnika podsjeća nas da smo mi konačno položeni u ruke Božje. Kad tu cjelovitost pristupa imamo, jedni prema drugima, osobito prema bolesnicima onda se događa određeni dinamizam koji je, ne sveden samo na neke naše mogućnosti, nego je povezan i s onostranošću. To je naše svjedočanstvo. Ovim malim darom želimo posvjedočiti da tako vidimo bolnicu i da tako na svoj načinsudjelujemo u onome što djelatnici bolnički nastoje činiti. Hvala i vama novinarima što to razumijete i podržavate – rekao je biskup Škvorčević blagoslovivši sve djelatnike i one koji dolaze u požešku bolnicu.a