Utorak, 11 Prosinac 2012 10:38

Veliki donator braniteljima je grad Požega

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

URUČENE ZAHVALNICE SVIM DONATORIMA UDVDR RH  -

 

ZAGREB – Brojne akcije koje organizira UDVDR RH na cijelom području Hrvatske, posebno humanitarne akcije za djecu hrvatskih branitelja ne bi se mogle provesti bez donatora koji pomažu u realizaciji. Upravu na kraju jedne akcije kojom je omogućeno da tridesetoro djece s područja Virovitičko-podravske županije uči engleski jezik i kraj godine kada se rezimiraju rezultati bilo je pravo vrijeme da se svi donatori okupe te da im se uruče zahvalnice za sve što su učinili za branitelje i njihovu djecu.

PC087742UDVDR kao najveća udruga branitelja Domovinskog rata sa 217.000 članova provodi čak devet programa u kojima humanitarno i socijalno djeluje prema braniteljima i njihovoj djeci. Kako se u današnjoj situaciji doista teško dolazi do sredstava za ispunjenje svih akcija general pukovnik Đuro Dečak, predsjednik UDVDR RH svima se zahvalio. – Danas imamo čak 1.163 udruge proistekle iz Domovinskog rata, no samo nekolicina od njih radi. Radi ponajprije zahvaljujući ovim donatorima, ovim ljudima koji daju obol ovoj udruzi, koja će i dalje živjeti, unatoč vrlo teškoj situaciji i unatoč krivom poimanju vrijednosti unutar naših udruga. Na žalost danas je još uvijek broj udruga neko mjerilo, no nitko ne ocjenjuje rad koji stoji iza udruge. Da nema vas dragi prijatelji postali bismo sami sebi svrha, a onda zaista ne bismo bili potrebiti ni sebi ni svojim suborcima – rekao je general Dečak i istakao između ostalih i požeškog gradonačelnika Zdravka Ronka i grad Požegu kao donatore u svim akcijama.

Da svih ovih devet humanitarnih programa dobro funkcionira glavni pokretač bila je Dubravka Kutleša Herljević, pročelnica odjela za humanitarnu djelatnost UDVDR-a kojoj se i ovom prilikom zahvalio general Dečak. Posredstvom ovih akcija nekoliko desetaka djece branitelja s naše županije dobilo je svoje prve kompjutore, sportsku opremu, odlazilo na ljetovanje, a kroz novu akciju „Svima jednak početak škole“ opremljena su djeca s čaglinskog područja. U ovoj posljednjoj akciji posebno se zahvalila gradonačelniku Zdravku Ronku jer je grad Požega na sebe preuzeo školovanje za dvije djevojčice iz virovitičkog kraja, Antoanelu Šćerakić i Maju Bijuk.

Odjel za humanitarnu djelatnost kroz svojih devet programa pomaganja djeci hrvatskih branitelja do sada je obuhvatio preko šest stotina djece kojima je omogućeno obrazovanje, 120 djece kojima je darovana informatička oprema, Humanitarna zaklada za djecu pomogla je preko oko 1100 djece kojima se svakog mjeseca osigurava stipendija od 300 kuna, omogućeno je ljetovanje za preko sedam stotina djece uz potporu Caritasa Zagrebačke biskupije, akcijom „Svima jednaki početak školske godine 2012./2013. djeci hrvatskih branitelja i unučadima“ pomoglo se 150 djece, opremljeno je 15 sportskih klubova sportskom opremom i loptama, trenutačno se provodu akcija darovanja prijenosnih računala za 150 najboljih studenata, a 149 djece je završilo školu stranih jezika.