Četvrtak, 07 Studeni 2019 10:01

Završila je prva mobilnost ovogodišnjeg KA1 Erasmus+ projekta

Ocijeni sadržaj
(19 glasova)

BRAGA - Protekli mjesec je 16 učenika Tehničke škole iz Požege (6 tehničara za mehatroniku, 5 računalnih tehničara za strojarstvo, 4 automehaničara i 1 autolimar) i dva nastavnika u pratnji boravilo je na mobilnosti u Bragi. Ovo je prva mobilnost na kojoj su sudjelovali učenici trogodišnjih zanimanja Tehničke škole. Učenici su se odlično snašli te u potpunosti izvršili sve pred njih postavljene zadaće.

Imali su organizirani razgled središta Brage i njezinih kulturoloških znamenitosti kako bi učenici što prije upoznali glavne dijelove grada. Odmah sljedeće jutro nastavnici su zajedno s učenicima krenuli u poduzeća kako bi upoznali proizvodne i tehničke mogućnosti istih. Učenici su praksu obavljali u ukupno sedam poduzeća: Rito, MCM, Auto Este, VCI, Imaeal, Sifinox, Geometrical Figures.

Učenici su, od strane domaćina, svaki dan imali organizirani prijevoz do njihovih poduzeća. U svakom poduzeću su imali mentora, a obavljajući radne zadaće u poduzeću zapravo su primjenjivali dosada naučena teorijsko-stručna znanja u školi.

Za vikend su organizirali izlet u Porto. Porto je drugi po veličini grad Portugala, a nalazi se na rijeci Douro. U Portu su posjetili: Se Cathedral (romanička crkva smještena u povijesnom centru Porta), Avenida dos Aliados (središte grada). Posjet u Portu su završili jednostranom vožnjom brodom po rijeci Douro. U nedjelju su učenici posjetili Viana do Castelo, grad na obali Atlanskog oceana.

Drugi tjedan boravka u Bragi učenici su nastavili radne aktivnosti u poduzećima prema već ustaljenom rasporedu do petka, kako bi ispunili sve ciljeve planirane ovom mobilnošću. U petak je bio zadnji radni dan učenika u poduzeću. Domaćin Braga mob im je te večeri priredio malu svečanost na kojoj su učenici dobili potvrde o obavljenoj praksi.