Srijeda, 30 Listopad 2019 08:39

Plesači Scenskog studija ARTina ponovo na svjetskom vrhu

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

Proteklog vikenda, plesači Scenskog studija ARTina natjecali su se na svjetskom prvenstvu INTERNATIONAL DANCE OPEN u Budimpešti i branili boje Hrvatske, Požege i ARTine.
Pod sudačkom palicom i budnim okom renomiranih svjetskih plesnih pedagoga i koreografa – Miloš Isailović, Maria Adriana Roscio, Lydia Riordan, Beata Meretei Simon, Eva Suzcs, Gordan Križaj, Nika Crljen, Barbara Marčič Lavrič, Nataša Vojvodić, natjecali su se u dvije solo kategorije i ostvarili zavidne rezultate.

1. MJESTO – Open solo youth – Jan Letić
Koreografija "Take me to the other world"
Koreograf: Kristina Novak
- Jan je iznimno talentiran mladi dečko kojeg čekaju velike stvari! 2 tjedna smo radili ovu koreografiju, promijenili plesni stil koji je do sada radio, mučili ga kao nikoga ali se isplatilo! Ovo naše prekrasno, talentirano čudo ispustilo je dušu na pozornici, doslovno! Opet se spoj gimnastike i plesa pokazao dobitnom kombinacijom! Jan, osim što je plesač Scenskog studija ARTina, član je i Gimnastičkog kluba Sokol gdje također ostvaruje visoke rezultate – istaknula je Kristina Novak.

U seniorskoj kategoriji Contemporary solo
2. MJESTO osvojila je Arijana Pospišil
Koreografija "Save me from my self"
Koreograf: Kristina Novak
- Našu Arijanu, nakon pobjede na prošlom svjetskom prvenstvu, i ovoga puta u finalu je dočekao Amerikanac Carlos Laboy koji je osvojio 1. mjesto. Sad se već šalimo s Carlosom da je 1:1 i čekamo treću rundu plesnog okršaja u Zagrebu. Svakako je uvijek napeto i zanimljivo. Inače, naša Ari je ćorava kao šišmiš, a s ovim čudom na glavi nije vidjela ni prst ispred nosa, plesala je na slijepo i NIJE SLETJELA S POZORNICE! Bravo Ari legendo! Hrvatsku i Požegu predstavili smo u najboljem mogućem svjetlu i opet smo bili jedinstveni i drugačiji od ostalih. Jako sam ponosna na svoj dream team i napadamo dalje još jače! - rekla nam je trenerica i koreografkinja Kristina Novak

Fotogaleriju koreografija možete pogledati na FB stranici Scenskog studija ARTina
https://www.facebook.com/ARTina034/