Banner 750x94 bilburger

bilburger

Breadcrumbs

Subota, 26 Listopad 2019 09:04

Obilježili 28. godišnjicu pogibije hrvatskih branitelja općine Velika

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

UDRUGA HRVATSKIH DRAGOVOLJACA I BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA OPĆINE VELIKA -

POLJANSKA–Podno spomen ploče u Poljanskoj koju su svojim poginulim braniteljima iz Domovinskog rata podignuli na zgradi Doma hrvatskih branitelja, zajedno općina Velika i Udruga hrvatskih dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata općine Velika položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Obilježena je 28. godišnjica pogibije dva hrvatska branitelja s područja općine Velika. Na tada prvoj crti bojišta 25. listopada 1991. godine poginuli su Zdravko Bešlić i Ivan Stožicki. Nakon uređenja Doma hrvatskih branitelja u Poljanskoj na zgradu je postavljena i spomen ploča poginulim braniteljima prije tri godine, uz koju se sada održavaju komemoracije i obilježavaju godišnjice.

Njihovim majkama, obitelji, svim braniteljima koji su dali svoje živote i svim braniteljima koji su omogućili nama da danas živimo u slobodnoj i suverenoj hrvatskoj zahvalio se načelnik općine Velika Vlado Boban koji je položio vijenac i zapalio svijeće zajedno s delegacijom općine Velika koju su činili njegov zamjenik Ivica Potočanac i predsjednica općinskog vijeća Antonija Pavlović.

Molitvu nakon polaganja vijenaca i lampiona predvodio je župnik župe Stražeman, vlč Robert Mokri. Članovi Udruge branitelja pripremili su druženje nakon komemoracije.