Subota, 01 Lipanj 2019 14:16

Uselili u novouređeni prostor i nagradili osnivače i one koji su HGSS izgrađivali

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

50 GODINA OBILJEŽILA HGSS - STANICA POŽEGA (1969.-2019.) -

POŽEGA – Hrvatska gorska služba spašavanja – Stanica Požega obilježila je svoju 50. obljetnicu od osnivanja i djelovanja te zaista uspješnog i za primjer drugima plodnog rada. Svečana sjednica održana je u HGK komora Požega uz brojne uzvanike i goste iz svih HGSS stanica u Hrvatskoj, pročelnik HDSS Hrvatske Josip Granić, te dugogodišnji pročelnik Vinko Prizmić, uzvanike iz lokalnih sredina koje pomažu Stanicu, zamjenik župana za gospodarstvo Željko Jakopović, grad Požega gradonačelnik Darko Puljašić, zamjenik načelnika općine Velika Ivica Potočanac, zamjenik načelnika općine Kaptol Josip Soudek, zapovjednika Vojarne 123. brigade pukovnik Mato Tomašević, predstavnici vatrogastva i predsjednik VZŽ Željko Petrović, načelnik službe 112 Slavko Marinac, predstavnici društava sa kojima HGDD usko surađuje i drugi.

Svečanu sjednicu vodili su dosadašnji pročelnici požeške Stanice. Referat o 50 godina od osnivanja i djelovanja, sa naglaskom na zadnjih nekoliko godina, podnio je pročelnik HGSS stanice Požega Josip Kraker, a uručene su i nagrade najzaslužnijima, od prvi osnivača, do svih onih koji su tijekom godina bili zaslužni za rad i izgrađivali ovu Stanicu kakva je danas. Govornici iz drugih sredina su istakli da je nekada jedina u Slavoniji, požeška Stanica bila svijetli primjer, ali i rasadnik za stvaranje HGSS stanica i u drugim sredinama Slavonije i kontinentalne Hrvatske.

Nakon svečane sjednice svi gosti, uzvanici obišli su novo uređeni prostor u Ulici hrvatskih branitelja gdje je HGSS konačno našao svoje potpuno primjereno mjesto službi i zadatcima koji se pred njih postavljaju. Uz nekoliko jedinica lokalne samouprave i Požeško-slavonsku županiju, uređenje prostora su pomogli brojni donatori, koje su posebno istakli i nagradili. Veliku većinu građevinskih radova i unutarnjeg uređenja napravili su članovi Stanice Požega sami, vlastitim dobrovoljnim radom, a u svemu su im pomogli i brojni obrtnici svojim besplatnim radovima. Za useljenje u nove prostore tvrtka Agronom darovala je Quad vozilo, od svojih kolega dobili su na dar motornu pilu Still za teren, a od tvrtke Alles veliki LED TV 150 cm za društvenu prostoriju. Novi prostori su otvoreni rezanjem vrpce u čemu su pomogle Požeške mažoretkinje, a prostor i sve koji će boraviti u njemu blagoslovio je vlč Robert Mokri, župnik župe Stražeman.