Banner 750x94 orljava

Webp.net gifmaker 1

Breadcrumbs

Četvrtak, 16 Svibanj 2019 09:56

"Zdrav za 5" II komponenta u Brestovcu

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

DJECI I NAZOČNIMA JE PRIREĐEN NIZ SADRŽAJA I AKTIVNOSTI KOJI SU IMALI ZA CILJ PROMICANJE POŽELJNIH PONAŠANJA - 

U organizaciji PU požeško-slavonske i OŠ Dragutina Lermana iz Brestovca, u toj je školi održan preventivni projekt "Zdrav za 5", uz organizatore u provođenju Projekta sudjelovali su i predstvanici DVD-a Brestovac i Gradskog društva Crvenog križa iz Požege.

Ova aktivnost policije u koordinaciji s ostalim subjektima, imala je za cilj promicanje prevencije inkriminiranih ponašanja, ovog puta usmjerena na djela protiv okoliša i prirode te podizanje razine svjesti građana vezane za važnost zaštite životne sredine.
U aktivnosti su bili uključeni učenici svih uzrasta škole, a za njih su priređene radionice prikupljanja i razvrstavanja otpada, kreativna eko radionica, radionica vezana za sadnju i uzgoj biljaka, radionica vezana za uzgoj i upotrebu lavande, te sportske aktivnosti koje su vodili djelatnici škole.
Policijski službenici predvođeni policijskim službenikom za prevenciju PU, Igorom Dragičević, za djecu i nazočne pripremili su izložbu i prezentaciju opreme koju u svom radu koristi prometna, temeljna i interventna policija, a koju su najmlađi mogli iskušati.
Pripadnici DVD-a Brestovac su učenicima također prikazali dio svoje osobne opreme i upriličili kratak prigodan program vježbe.
Članovi Gradskog društva Crvenog križa iz Požege, za nazočne su pripremili niz edukativnih letaka i sadržaja iz njihove domene rada, odgovarali na pitanja, a djeca su se svakako kod njih najviše obradovala darovanim igračkama.
Sve nazočne je pozdravio, zahvalio i ocjenio uspješnom aktivnost domaćin, ravnatelj škole gosp. Ante Majnarić, koji je uz to istaknuo dobru suradnju s svim uključenim subjektima, a posebice s policijom.