Četvrtak, 09 Svibanj 2019 18:37

Poziv građanima za donaciju rabljenih stvari: Gladnoj djeci za školski obrok

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

OSNOVNA ŠKOLa ANTUNA KANIŽLIĆA U SURADNJI S UDRUGOM MARIJINI OBROCI HRVATSKA -

U požeškoj Osnovnoj školi Antuna Kanižlića sedmu godinu za redom provodi se projekt „Gladnoj djeci za školski obrok“. Projekt se ostvaruje u suradnji s Udrugom Marijini obroci Hrvatska koja je kao takva dio velikog međunarodnog projekta Mary's meals koji u najsiromašnijim zemljama svijeta, zahvaljujući donacijama i nesebičnoj pomoći brojnih volontera, osiguravaju jedan obrok dnevno izgladnjeloj djeci koja su na rubu najtežeg siromaštva, izgladnjelosti i umiranja. Taj „Marijin obrok“ djeci je najčešće jedini obrok u danu. Jednostavan koncept Marijinih obroka – dati djetetu jedan kvalitetan obrok dnevno na mjestu obrazovanja, u školi – uspješno nastoji ublažiti jedan od najvećih problema današnjice, a to je glad. Mary's meals trenutačno u svijetu hrane više od 1 250 000 djece.

Od 1. do 15. svibnja 2019. radnim danom od 7 do 18 sati u Školi će se sakupljaju očuvane stvari koje će učenici nuditi posjetiteljima sajma u zamjenu za donaciju. Možete donijeti ono što više ne trebate: razne predmete za kućanstvo, nakit, igračke, društvene igre, knjige, školski pribor i drugo. Sve prikupljene donacije namijenjene su humanitarnoj akciji „Marijini obroci – gladnoj djeci za školski obrok“ koje se putem izdvojenog računa OŠ Antuna Kanižlića pri Podravskoj banci, Požega, uplaćuju na račun Marijinih obroka Hrvatska.

Oko 15 eura potrebno je godišnje za prehranu i školarinu jednog učenika. Globalni pokret Marijinih obroka započeo je 2002. godine s projektom prehrane za 200 djece u Malaviju. Danas Marijini obroci svakodnevno hrane preko milijun djece u 12 različitih zemalja diljem Afrike, Azije, Južne Amerike i Kariba.

Pridružite se i pomognite prikupiti donacije za 244 djece koja se školuju u Sackie Town Primary School u Liberiji, a čiji su Kanižlićevci ponosni donatori!