Ponedjeljak, 18 Veljača 2019 09:29

Odred izviđača Požega u novom prostoru za djelovanje

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

POŽEGA - Odred izviđača Požega nakon pet godina svoga djelovanja napokon se može pohvaliti i novim prostorijama Udruge što im ih je omogućio Grad Požega. Naime, požeški izviđači početkom ove godine uselili su u svoje nove prostorije smještene na adresi Stjepana Radića 3, gdje nakon dužeg niza godina mogu neometano provoditi svoje aktivnosti. Upravo to je bila prigoda i za druženje što su ga jučer organizirali kako bi se zahvalili svojim članovima, ali i onima koji potpomažu njihov rad.

- Okupili smo se ovdje na otvorenju novih prostorija koje smo dobili zahvaljujući Gradu Požegi i gradonačelniku Darku Puljašiću. Napokon ćemo moći raditi kako ovaj odred može i treba raditi- Prostorije smo malo uredili kako bismo mogli započeti s djelovanjem i sada je bitno krenuti dalje, surađivati međusobno te s ostalim udrugama u gradu. – rekao je Dražen Jaroš, starješina Odreda.
Do obnove rada požeških izviđača došlo je 2013. godine na poticaj nekoliko entuzijasta, dok Odred danas broji oko 30 pripadnika u svim uzrasnim kategorijama.

- Ovi mladi koje u svoj rad uključujete je ono zbog čega se isplati boriti, a vaša udruga ima važno mjesto u gradu Požegi. Želim vam puno uspjeha u daljnjem radu i dobru suradnju s ostalim udrugama. – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Izviđači su pokret za djecu i mladež, a u ostvarivanju ciljeva i programa im pomažu odrasli članovi organizacije. Najviše se bave upoznavanjem prirode, druženjem i učenjem korisnih vještina koje im mogu pomoći u budućem životu kako u civiliziranom svijetu, tako i u divljini.