Srijeda, 24 Listopad 2012 20:41

Kviz prepoznavanja starih predmeta i neobičnog povrća

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UČENICI EKONOMSKE ŠKOLE OSIM PEKARSKIH PROIZVODA ORGANIZIRALI -

POŽEGA – Tradiciju obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje provode i učenici 1. razreda Ekonomske škole, a ove godine uz izložene brojne pekarske proizvode bila je i zanimljiva izložba starih premeta koji su se upotrebljavali u kućanstvu, neobičnog povrća, a organiziran je i nagradni kviz za one koji točno pogode sve nazive.

PA194223- Učenici prvih razreda svih profila zajedno sa svojim majkama, bakama, i očevima pripremili su tradicionalne slavonske pekarske proizvode, krofne, kuflice, buhtle, savijače, salenjake, čvarnjače, domaćeg kruha, a učenici koji imaju vrtove to su potkrijepili s domaćim voćem i povrćem. Priredili smo stoga jednu malu izložbu povrća sa pitalicama. Oni koji točno odgovore dobivaju i nagradu. Dodatak tome su i tradicijski predmeti za pripremu hrane i pitalice o točnim nazivima tih predmeta. Učenici cijele škole su se za vrijeme odmora mogli osladiti i okušati u pogađanju točnih naziva – rekla je Višnja Menđel Troha, profesorica mentorica.

Uz izložbu su pomagali oko pitalica Ines Orlić i Marijana Hećimović iz 3. K, te Tomislav Lucić iz prvog razreda koji je bio obučen u graničarsku nošnju iz Zagrađa. Na blagovanju pekarskih proizvoda i pogađanju pitalica zatekli smo upravo 1. K razred, a kako smo vidjeli neobično povrće je zadavalo svima problema.

- Zahvaljujemo se roditeljima na pomoći, a ovo je dio našeg školskog preventivnog i zdravstvenog programa gdje učenike učimo pravilno jesti, hranu koja se priprema kod kuće, da nauče složiti jedan stol, kako prići stolu, kako jesti, kako ostaviti stol, veseliti se i cijeniti hranu. Učenici se dosta vesele tom programu – dodala je prof. Menđel Troha.