Srijeda, 05 Prosinac 2018 21:08

Darivao predškolce i školarce do 4 razreda s 462 paketića

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

SVETI NIKOLA U PLETERNICU DOŠAO S „MOTO BULSIMA“ NA MOTORIMA -

PLETERNICA – Već nekoliko godina u organizaciji grada Pleternice i Moto kluba Bulss Pleternica dolazi sveti Nikola s poklonima za predškolce i učenike od 1. do 4. razreda svih Područnih i Matične škole Fra Kaje Adžića. Iako se ove godine malo izgubio, a Maša nam je ispričala da je zapravo prčkao po motoru i pokvario ga, sv. Nikolu su članovi Moto kluba Bulls na kraju dovezli do osnovne škole. Tamo ga je nestrpljivo čekalo nekoliko stotina djece pjevajući i plešući uz glazbu.

Ukupno su na prikolicama koje su vukli „četverotočkaši“ dovezli 462 poklona, za sve učenike, iako ih je Maša malo uplašila, da neće dobiti oni razredi koji su glasovali da ona ne dobije poklon. Malo ju je umirila pleternička gradonačelnica Antonija Jozić s jednom velikom čokoladom i otkupila od nje spisak u koji je ona upisivala one koji nisu po njenoj ocjeni bili baš dobri. Na kraju su sva djeca nakon što su otpjevala po koju božićnu pjesmu dobila slatke poklone, koje je osigurao grad Pleternica. U odnosu na one prijašnjih godina, ove godine pokloni su bili i personalizirani, jer je svako dijete dobilo i ukrasnu kuglicu sa svojim imenom.

Sveti Nikola je prošle godine obećao i jedno iznenađenje ako svi budu dobri, što su oni glasno izrekli „DA“ a priznali su da su dobri i u školi, ali i da su im učiteljice bile dobre. To je do sada bila tajna koju je znala samo pleternička gradonačelnica Antonija, a Maša je znala samo prva dva slova od tajne – KL. Zajedno su onda priopćili djeci da se zapravo radi o klizalištu, koje će ove godine po prvi puta dobiti i sva djeca iz Pleternice i okolnih naselja. To je izazvalo veliki vrisak i veselje, jer dobiti klizalište za zimske dane nije mala stvar, to je zaista veliki poklon grada Pleternice. Klizalište će biti postavljeno od 20. prosinca i ostat će za vrijeme školskih praznika, a ako djeca budu tražila i dulje.